Superstar jménem Rossi

Velké sportovní deníky Itálie, Španělska či Francie dávají v anketách za rok 2009 Valentina Rossiho na stejnou úroveň jako jsou Usain Bolt, Roger Federer či Michael Phelps.

Doma v Itálii skončil Rossi přesvědčivě na 1. místě, když ho zvolilo celkem 40 procent čtenářů "Gazzetto dello Sport". 13,8 procent hlasů dostal švýcarský tenista Roger Federer, 8,8 procent běžec a světový rekordman na 100 a 200 metrů, Usain Bolt. 


V konkurenčních novinách "Tuttosport" vyhrál rovněž Rossi se 48,6 procenty před Boltem s 12,4 a Federerem s 11 procenty.

Ve Španělsku v novinách "El Mundo" vyhrál Federer (27,1 %) před Rossim (17 %) a Michaelem Phelpsem (12,2 %). V "El Pais" hlasovali samotní sportovci a ti zvolili Bolta se 48 hlasy před Rossim (16) a fotbalovým týmem FC Barcelona (7). Rossi se tak umístil před domácí basketbalovou hvězdou z NBA, Marco Gasolem a před cyklisty Samuelem Sánchezem, Carlosem Sastrem a Alejandro Valverdem. A za Rossim skončili i mistr světa v trialu Tonio Bou či hvězda Rallye Marc Coma, stejně jako tenisté Rafael Nadal, David Ferrer a Juan Carlos Ferrero.


A konečně francouzský "L’Équipe" vyhlásil Rossiho jako třetího za Boltem a Federerem, ale před fotbalistou Messim a mistrem světa v Rallye Sébastienem Loebem. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist