Stoner pojede v roce 2011 na Hondě

Jak Honda, tak Ducati dnes potvrdily, že ex-mistr světa Casey Stoner se po 4 letech vrací k Hondě!

Po čtyřech letech a jednom titulu mistra světa u Ducati se vrací australský pilot Casey Stoner na rok 2011 k Hondě. "Klokan" pojede pochopitelně na továrním motocyklu HRC. "Toto rozhodnutí jsem udělal z důvodu, že chci jít o krok dále a tím jsem si pro sebe postavil do budoucnosti další výzvu", řekl 27-násobný vítěz závodů Grand Prix (z toho vyhrál 20x v kubatuře MotoGP) a pokračoval: "Jistě se objeví nové překážky, které budu muset překonat. Na čtyři roky u Ducati ale nikdy nazapomenu, stejně jako na lidi, s kterými jsem směl hodně blízko spolupracovat".


Viceprezident HRC Shuhei Nakamoto je velmi rád, že se vrátil "ztracený syn": "Je jedním z absolutních Top jezdců v MotoGP a přinese do našeho týmu jak speed, tak i zkušenosti", řekl japonský boss a pokračoval: "Máme současně v mistrovství světa dva silné a zkušené jezdce Dani Pedrosu a Andreu Doviziosa, kteří podávají velmi dobré výsledky a aktuálně jsou v MS na druhém a třetím místě. HRC doufá, že se jí podaří zajistit si jejich služby i na rok 2011 - a tím budeme mít velmi silné tovární trio".

Rozhodnutí o detailním složení továrního týmu Honda bude oznámeno později. 

Samotný Stoner dále říká: "Děkuji Ducati, že jsem od ní dostal šanci jezdit čtyři roky na tomto motocyklu a také na něm vítězit. Když mě v roce 2006 dali smlouvu, tak hodně riskovali, neboť jsem byl "nobody". Tvrdě jsme ale pracovali a vyhráli společně titul mistra světa a také hodně závodů. V posledním dvou rocích jsme pak vždy bojovali o titul mistra světa". 


Rovněž šéf Ducati Filippo Preziosi děkuje ex-mistru světa: "Vítězství a emoce, které nám Casey daroval, byly pouze díky tvrdé práci a obětí. V těchto čtyřech rocích jsme zažili společně hodně skvělých momentů. Vyhráli jsme společně titul mistra světa 2007 a nezapomenutelné je pak jeho vítěztsví v Mugellu 2009.  V Caseym jsme ale objevili nejen neuvěřitelně talentovaného jezdce, ale i hodně srdečného a loajálního člověka. Proto i nadále budeme mít k němu velmi silný a přátelský vztah, i když to bude nyní náš soupeř".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist