Stoner & Pedrosa spokojeni s krátkým testem

Casey Stoner a Dani Pedrosa byli všeobecně v Sepangu třetí den spokojeni, oba dva ale mají nadále ještě představy, co se dá zlepšit.

Casey Stoner zajel třetí a tedy poslední den druhého oficiálního testu v Malajsii opět nejlepší čas. Celé testování pak mistr světa zhodnotil následovně: "Opět jsme nemohli využít všech tří dnů testování. První den jsme kvůli dešti stačili odjet pouze 16 kol, než začalo pršet. Včera jsme pak byli úplně mimo hru".
Proto byl australský jezdec velmi spokojen, že dnes s nimi počasí spolupracovalo: "Vyjeli jsme na okruh a mohli jsme zkusit několik nových nastavení a zkusit některé novinky na elektrotechnice, abychom charakteristiku motoru dostali tam, kde jsme ji chtěli mít. Pokusili jsme se rovněž zmenšit vibrace. Bohužel úplně se nám je nepodařilo eliminovat, takže máme před sebou ještě hodně práce. Balance šasí se ale chová velmi dobře, to stejné platí o trakci, neboť motocykl sedí v zatáčkách také velmi dobře. Ale musíme ještě dostat pod kontrolu vibraci. V zásadě jsem ale s motocyklem hodně šťastný", uzavřel hodnocení nejrychlejší jezdec prvního a třetího dne testů.
Týmový kolega Dani Pedrosa skončil o pouhých 0.175 sekundy za Stonerem: "Hlavně jsme při tomto testu nejvíce pracovali na šasí, abychom našli ten nejlepší kompromis. Zkoušeli jsme různé nápady a nastavení a tak můžeme domů odcestovat s velmi dobrým pocitem".
Pedrosa ovšem ví, že "Sepang International Circuit" je velmi specifickým okruhem: "Je hodně důležité, mít pro budoucnost stanovené jasné myšlenky. Udělali jsme také pokroky na brzdách a šasí se nyní chová o něco lépe, neboť vibrace už nejsou tak velké, jako při prvním testu. Ovšem musíme se ještě pokusit zlepšit chování motocyklu ve vjezdu do zatáčky a v jejím středu. Myslím si ale, že se toto zlepšení dostaví v okamžiku, když se nám podaří s motorem a elektronikou jít směrem níž, což máme v plánu při testech v Jerezu. Dnes jsem zkoušel i jinou kapotáž, která se zdá, že se chová lépe", doplnil Španěl.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist