Stoner: Omezení počtu motorů je správné

Australan Casey Stoner je názoru, že omezení šesti motorů na celou sezónu v MotoGP je správné a že se tím vyrovná jezdecké pole a satelitní týmy tak budou mít větší šance na úspěch.

Většina není nadšena novými pravidly o omezení počtu motorů, to není ostatně žádný nový objev. Toto nové pravidlo umožňuje jezdcům pro celý rok použití pouze 6 motorů. Jediným, který tento nový reglement přivítal velmi vstřícně, byl Casey Stoner, který je dokonce názoru, že tím bude celý šampionát daleko zajímavější a říká: "Bude to docela legrace, že? Každý bude mít stejnou výchozí pozici a ta může trvat dlouhodobě. ! A když se říká, že satelitní týmy nemají stejné možnosti, tak s tímto novým pravidlem se to srovná. A hodně tomu pomohly i jednotné pneumatiky."


Australský ex-mistr světa Casey Stoner je velmi potěšen tím, že se Grand Prix Velké Británie pojede na okruhu Silverstone: "Bohužel ta nejlepší zatáčka ńa tomto okruhu už není součástí okruhu. Jedná se o tu "pod mostem". To je ale jediné zklamání, ta byla vždy hodně zábavná. Naproti tomu Donington nebyl nikdy můj oblíbený okruh, tedy s výjimkou závěrečného úzkého úseku. Nevím proč, ale z pro mě neznámého důvodu bylo vždy 70% diváků proti mně. Třeba se to v Silverstone otočí", doufá tovární jezdec Ducati. 


A pokud se vrací Stoner, ač hodně nerad, ke svému lońskému zdravotnímu problému, tak jen znovu a znovu opakuje: "Navštívil jsem hodně lékařů, ale jen jeden z nich poznal z rozboru krve, že mám všude hrozně nízké parametry. A hlavním důvodem byl hodně nezvyklý poměr mezi solí a cukrem v mém těle."


Jistě Casey Stoner po svém návratu přesvědčil všechny, že závodit na motocyklu určitě nezapomněl a v posledních čtyřech závodech vybojoval dvě první a jedno druhé místo a tak je přesvědčen, že v letošním roce to bude ještě lepší: "V prvních dvou sezónách u Ducati byl motocykl skoro stejný, rozhodně jsem ho já sám nijak nevyvíjel. Prostě technici jen dělali výborně svůj job. Nyní máme k dispozici větší počet otáček, silnější motor a lepší spojení se zadním kolem. Boj o titul se odehraje mezi obvyklou čtveřicí", řekl pro BBC australský jezdec.
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist