Stoner o testech MotoGP a o Hondě

Nový tovární jezdec HRC, ex-mistr světa Casey Stoner, se v následujících řádcích vyjadřuje o smyslu testů MotoGP a také o hierarchii u svého nového zaměstnavatele.

Australan Casey Stoner ztratil na mistra světa Jorge Lorenza na testech MotoGP ve Valencii pouhých 0,1 sekundy a byl velmi spokojen. "HRC reagovala na všechny mé přípomínky během testů a změny, které jsem požadoval. Testoval jsem i šasí na rok 2011, ovšem ten opravdový test bude teprve v Sepangu. Ještě k těm testům, myslím si, že není dobré, když budeme testovat dvakrát v únoru v Sepangu a pak jen jednou v Kataru. Daleko lepší by bylo poznat i jiné okruhy, třeba ještě Jerez a Phillip Island. Naopak pouhé dva testy během sezóny - po nedělních závodech - jsou dobrým řešením", říká mistr světa MotoGP z roku 2007.

 
"Samozřejmě, že po takovém testu mám do zimní přestávky velmi dobrou náladu. Zůstanu ještě nějaký čas ve Švýcarsku (Casey tam žije od roku 2008) a budu také před Vánocemi lyžovat . Minulý rok jsem začal jezdit dokonce i na snowboardu a věnoval jsem tomu celkem 3 týdny a hodně jsem se zlepšil. Pak se také vypravím do Austrálie, zřejmě tedy až po Vánocích.", vysvětluje dále tovární jezdec HRC.  
 

Téma, že HRC bude mít v roce 2011 celkem čtyři tovární jezdce, nevidí Casey Stoner vůbec jako ožehavé. Já jen zopakuji, že kromě Australana Caseyho Stonera pojedou v oficiálním továrním týmu Repsol-Honda ještě Španěl Dani Pedrosa a Ital Andrea Dovizioso, navíc v privátním týmu Gresini Honda bude mít plnou tovární podporu další Ital Marco Simoncelli. To je ze strany HRC (Honda Racing Corporation) jasný plán na poslední rok kubatury MotoGP o objemu 800 ccm s továrními motocykly RC 212 V.

Honda Racing Corporation (HRC) několikrát zopakovala, že všichni čtyři jezdci budou, co se týká materiálu a podpory od továrny, úplně stejně podporováni. Ovšem stále více se z vlastního tábora ozývají hlasy, že infrastruktura HRC není dostatečně široká, aby všichni čtyři piloti měli stejnou technickou podporu. 

"Z toho, co jsem doposud viděl, tak si nemusím dělat žádné starosti. Všichni mají stejný počet techniků, takže si nikdo nemůže stěžovat", říká australský ex-mistr světa. 

"V minulosti dokázala Honda také "ukoučovat" něco podobného a dosáhla fantastických výsledků. Takže to může být v příštím roce stejně skvělá věc. Pořád si totiž ještě někteří lidé myslí, že jsou důležitější nebo speciálnější než ostatní. Ovšem pokud Honda nebude dělat žádné rozdíly, tak s tím nemám vůbec problém. Mě zajímá hlavně můj tým, moji vlastní mechanici a vlastní inženýři", uzavřel celou záležitost Casey Stoner. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist