Stoner má rád Montmeló

Mistr světa Casey Stoner se těší na GP Katalánska a okruh Montmeló, který dříve nepatřil sice mezi jeho favorizované, ale nyní je jeho hodně oblíbenou tratí.

Pouze dva jezdci dokázali letos vyhrát závod GP v královské kubatuře. Shodou okolností to byli dva poslední mistři světa a současně také - bez jakýchkoliv sympatií k jinému svému oblíbenému jezdci - reálně dva nejlepší světoví piloti. Bodový rozdíl 8 bodů mezi nimi je dán tím, že zatímco mistr světa 2010 Lorenzo dvakrát vyhrál a dvakrát dojel druhý, tak úřadující mistr světa Stoner sice rovněž vyhrál dva závody GP, ale v těch dvou zbývajících skončil "pouze" třetí.
Casey Stoner je ostatně znám tím, že si nebere žádné servítky před ústa a řekne zcela otevřeně, jestli má tu či onu trať rád nebo nemá. Ačkoliv Montmeló ve svých ranních začátcích moc nemusel, tak nyní se na trať "Circuit de Catalunya" těší, neboť se stala jedím z jeho oblíbených okruhů: "Byl to první velký okruh, na kterém jsem testoval. A od toho okamžiku jsem se do této tratě doslova zamiloval. V dlouhých, plynulých zatáčkách se musíš držet za každou cenu v prostředku tratě, aby jsi měl dostatek gripu při výjezdu".
O tomto závodním víkendu počítá mistr světa, že se mu na okruhu v Montmelo nedaleko Barcelony bude dařit. Honda je zde tradičně dobrá a také v posledním roce zde "klokan" zajel hodně dobrý závod. Ostatně v posledních pěti rocích dokončil australský šampion GP Katalánska vždy na podiu: "Jen doufám, že bude sucho, to by bylo skvělé. Po závodě zde máme ještě testování. Takže pro zbytek sezóny bychom zde potřebovali opravdu suchou trať, tedy samozřejmě i na testech".



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist