Stoner: Honda nemá důvod vracet se do minulosti

Od letošní GP Francie v Le Mans, kdy úřadující mistr světa MotoGP Casey Stoner oznámil, že po skončení sezóny ukončí svou závodní kariéru, se neustále diskutuje o jeho možném nástupci a nejčastěji se hovoří o jednom z dvojice Valentino Rossi či Marc Marquez.

Carmelo Ezpeleta je skálopevně přesvědčen, ostatně je to i v zájmu promotéra šampionátu Dorny, že Valentino Rossi bude od roku 2013 opět závodit na samé špici závodního pole královské kubatury: "Zůstávám klidný. Valentino pojede v příštím roce určitě hodně dobrý motocykl, ale já ještě nesmím říci který. Je totiž příliš brzy o tom mluvit, ale v roce 2013 uvidíme opět bojovat Rossiho o vítězství v závodech", řekl boss Dorny pro Omnicorse.it. Kam ale opravdu povede cesta sedminásobného šampiona královské kubatury, není stále jasno.
Rossi samozřejmě na slova CEO Dorny reagoval následujícím vyjádřením: "Ano, četl jsem to v novinách a nejsem si úplně jistý, jestli to není pouze jeho přání, tedy stejně jako moje, že v příští sezóně pojedu na konkurenceschopném motocyklu. Ale moje první volba je jasná, být konkurenceschopný s Ducati. Musíme zlepšit výkon motoru a pokusit se zlepšit výsledky Ducati v příštích rocích".
K tématu této diskuze se ale přihlásil i Casey Stoner a řekl pochopitelně své mínění, které jako vždy je trochu konfliktní a vyvolá jistě řadu diskuzí: "Myslím si, že je čas na změnu. Potřebujeme novou tvář. Nemyslím si, že by se Honda měla vracet do minulosti! Naopak Marc je jistě ta správná volba a nová možnost", říká aktuální tovární pilot Honda Repsol a úřadující mistr světa MotoGP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist