Stoner dnes poprvé na litrové Hondě

Vítěz závodu ve francouzském Le Mans dnes testoval ve španělském Jerezu litrový motocykl Honda.

Dnešní den byl historický pro japonského motocyklového giganta Hondu. Po "shakedown” ve dnech 14. a 15. dubna na okruhu Suzuka s testery Kousuke Akiyoshim (mimochodem vyhrál o víkendu první závod All Japan Superbike) a Tadayukim Okadou, se dnes na okruhu Jerez de la Frontera objevil poprvé při testech s novým litrovým motocyklem vítěz závodu v Le Mans a tovární pilot HRC Casey Stoner. Původně zde měl testovat i Dani Pedrosa, ovšem ten je, jak jistě známo, bohužel zraněný. A tak ho ve Španělsku nahradil operativně zkušený Shinichi Itoh.
"Chtěli jsme jen porozumět motocyklu. Tedy jak se chová př brzdění a jiných záležitostech. Při tom jsme chtěli odstranit i některé problémy, které nás trápí u motocyklu RC212V 800 ccm. Ovšem litrový motocykl se chová při brzdění daleko stabilněji", řekl po prvním dnu testů Casey Stoner.

"Největší zklamání bylo, že zde nemohl být Dani, což by bylo pro další vývoj litrového motocyklu hodně důležité. Doufám ale, že se Dani brzy vrátí a HRC tak od něho dostane důležitá data pro další vývoj motocyklu. Potřebujeme jich co nejvíce", řekl dále australský jezdec, který dnes odjel 50 okruhů - tedy 221 kilometrů.

Spokojen byl i vice-prezident HRC Shuhei Nakamoto: "Myslím si, že to byl velmi dobrý první testovací den a to bez zvláštních problémů."

Celkem podle očekávání nedostal možnost testování litrové Hondy další tovární pilot HRC a týmu Repsol Honda, Andrea Dovizioso, neboť jeho smlouva s HRC končí koncem letošního roku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist