Stoner chce získat titul už doma

V posledních čtyřech rocích vyhrál na Phillip Islandu vždy domácí pilot Casey Stoner. Tentokráte mu bude stačit k získání svého druhého titulu mistra světa za určitých okolností i šesté místo.

V den svých 26. narozenin se může stát Casey Stoner (Repsol Honda) při svém domácím závodě mistrem světa. Ovšem pouze za určitých okolností a s přispěním druhých jezdců.

Vše mohlo být jinak, pokud by neudělal v Motegi jezdeckou chybu a neskončil až jako třetí. Ovšem na kdyby se nehraje a po technickém problému se svým motocyklem dojel pilot týmu Repsol-Honda až jako třetí a naopak mistr světa Jorge Lorenzo snížil "klokanův" náskok o 4 body, neboť byl pod šachovnicovým praporkem odmávnut jako druhý.

Ačkoliv Stoner v posledních čtyřech rocích - tedy v éře 800-vek ještě na domácí trati neprohrál, tak by mu páté vítězství v řadě k zisku titulu jen tak nestačilo. Na Lorenza má náskok 40 bodů a k oslavě na domácím okruhu musí mít před dvěma závěrečnými závody v Sepangu a ve Valencii náskok bodů 50. K tomu mu mohou pomoci jen milé narozeninové dárky od svých soupeřů jako jsou Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso, Ben Spies nebo Marco Simoncelli, kteří by mohli Lorenzovi v neděli znepříjemnit život.
Titul mistra světa získá Stoner za těchto okolností:

- Stoner vyhraje a Jorge Lorenzo nedojede na podium
- Stoner skončí druhý a Lorenzo nebude klasifikován v Top-6
- Stoner bude odmávnut jako třetí a Lorenzo naopak nebude v Top-8
- Stoner dokončí domácí GP na čtvrtém místě a Lorenzo skončí 13., nebo horší
- Stoner dojede pátý a Lorenzo nejlépe 15.
- Stoner uzavře Top-6 a Lorenzo nebude bodovat

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist