Stoner bude v Japonsku testovat tovární Hondu

Oficiálně to má Honda Racing Corporation (HRC) potvrdit až v průběhu týdne, ale už dnes zahraniční média hlásí návrat Australana do sedla prototypu MotoGP. Dvojnásobný mistr světa královské kubatury z let 2007 a 2011 má totiž ve dnech 6. a 7.srpna 2013 testovat na okruhu V Motegi tovární Hondu RC213V.

Sedmadvacetiletý Casey Stoner jel první kompletní sezonu v motocyklovém mistrovství světa prototypů v roce 2002. Od roku 2006 byl členem elitní skupiny jezdců královské kubatury a o rok později už slavil titul s italským výrobcem Ducati.

Sezona 2011 byla jeho premiérou s továrním týmem Hondy a zároveň rokem, kdy pro japonskou značku získal po velmi dlouhé době titul. Před francouzskou Grand Prix 2012 Stoner nečekaně oznámil, že odchází ze světa závodění na dvou kolech a to po posledním podniku sezony ve Valencii také učinil. Nyní závodí v australském automobilovém seriálu V8 Supercar.
Australanův přirozený talent a rychlost, kterou s lehkostí dosahoval na světových okruzích má pomoci technickému personálu HRC při vývoji nového továrního motocyklu pro rok 2014. Alespoň tak to na svých stránkách exkluzivně prezentoval britský Motorcycle News. Ten také píše, že Casey Stoner nezůstane jen u testu tovární RC213V, ale bude pracovat také s produkčním modelem pro rok 2014, který bude se vší pravděpodobností v příštím roce sedlat u Gresiniho týmu Brit Scott Redding.

Tyto informace samozřejmě jsou živnou půdou pro různé spekulace ohledně Stonerova návratu zpět do motocyklového šampionátu, kde ho má kromě Hondy také lákat italská Ducati. Dlouho se také hovoří o tom, že Australan dostane příležitost jet závod na divokou kartu v domácím podniku na Phillip Islandu a v japonské Motegi.
Vzhledem k tomu, že Márquez nebo Pedrosa může v tomto stádiu sezony bojovat o titul s Lorenzem, každý bod má váhu zlata a třetí továrna v rukách Stonera může mnohé ovlivnit. Zástupci HRC už ale několikrát v minulosti uvedli, že divoká karta pro Stonera není v plánu. Ohledně možné budoucnosti v MotoGP má, zdá se, jasno také Stoner, který odchodu z MotoGP nelituje a o návratu neuvažuje. Alespoň ne zatím a ne nahlas.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist