Startuje Monza Rally Show 2014

Sezona mistrovství světa silničních motocyklů skončila a tento týden také končí přípravné práce na novou sezonu 2015, které probíhají na okruzích v Jerezu, Almerii a Sepangu. Období bez závodění je ideální pro další akce motorsportu, což je například Monza Rally pro Valentina Rossiho, který v ní bojuje o čtvrté vítězství.

Italský motocyklový šampion Valentino Rossi vyhrál už tři ročníky Monza Rally Show a to v letech 2006, 2007 a 2012. V letošním roce bude jeho závodním vozem Ford Fiesta 1,6 WRC a spolujezdcem osvědčený Carlo Cassina.

Do závodu měl nastoupit také Romano Fenati, jezdec mistrovství světa silničních motocyklů v kategorii Moto3, ale Ital si před pár dny zlomil při tréninku klíční kost a za volantem bude chybět, protože teď především musí pracovat na plném uzdravení a rychlém návratu do sedla motorky.
Bojovat o vítězství určitě chtějí jezdci jako Ken Block, Tony Cairoli, Robert Kubica, Kurt Bush, Gigi Galli nebo Paolo Andreucci. Letošní ročník Monza Rally Show začíná v pátek odpoledne a vítěze budeme znát v neděli.

Ani ostatní jezdci královské MotoGP v tomto směru nezahálejí. Marc Márquez plánuje ještě před polovinou prosince závod Superprestigio v Barceloně, kde na 200 metrovém oválu změří síly skutečně mohutné zastoupení z řad jezdců světového šampionátu.

Závodit bude také Jorge Lorenzo, který rovněž 13.prosince plánuje start ve dvanáctihodinovém vytrvalostním závodu v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech, kde pojede za volantem Ferrari 458 Italia stáje Kessel Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist