Start MotoGP v Kataru se měnit nebude

Ačkoliv ze strany jezdců MotoGP byl v posledních dnech vyvíjen tlak na změnu časového plánu jejich startu, tak se dle posledních informací nic měnit nebude.

Někteří piloti MotoGP (na čele s Valentinem Rossim) přišli s požadavkem, aby byl start královské kubatury MotoGP v zahajovacím závodě letošního šampionátu posunut z plánovaných 23 hodin místního času (tedy ve 22 hodin času evropského) směrem do hodin dřívějších. Důvodem byly pády některých jezdců na testech 18. a 19. března v zatáčce číslo "2" (Hayden, Spies, Edwards ...). 

Faktem je také skutečnost, že nejlepší časy na uplynulých testech byly zajety do časového horizontu před 23 hodinou a potom už nikdo svůj čas nezlepšil - důvodem byla příliš nizká teplota povrchu losailské dráhy. 


Ovšem tento požadavek jezdců akceptován nebude. Hlavním důvodem je optimální vysílací  čas vzhledem k času evropskému s ohledem na časovou zónu v Kataru. 

Pořadatel závodu "Commercialbank Grand Prix of Qatar" trvá na stávajícím časovém programu: Start závodu 125 ccm v 19:00, Moto2 ve 20:15 a MotoGP ve 22:00 času evropského, lokálního potom v následujících hodinách: 125 - 20:00, Moto2 - 21:15 a MotoGP - 23:00. 
 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist