Stále cítím zklamání, ale na Argentinu se těším, říká Iannone

V případě jezdců tovární stáje Ducati je to jak den a noc. Ještě před startem závodu v Kataru většina tipovala jako hlavního favorita Andrea Iannoneho, nakonec to byl Andrea Dovizioso, kdo pro tovární Ducati vybojoval dvacet bodů a prozatím jediných, protože Andrea Iannone spadl, závod nedokončil a tudíž nebodoval. Víkend v Argentině je nová kapitola v níž chce každý z jezdecké dvojice Ducati získat na svou stranu maximum, to znamená v tom nejlepším případě vyhrát pro italskou značku závod.

Současná Ducati Desmosedici GP16 je viditelně konkurenceschopným strojem a možná nebude trvat tak dlouho a získá tolik očekávané vítězství v závodě. Jen se nabízí otázka, kdo z jezdců dostane italského výrobce na nejvyšší pozici stupňů vítězů. V tomto směru bude zaručeně velká rivalita.

Ital Andrea Dovizioso v Kataru předvedl skvělý výkon, když v posledních kolech zabojoval o druhé místo a nakonec porazil jezdce Hondy Marca Márqueze. „Okruh Termas je sice kompletně něco jiného jak Losail, ale soudě dle našich aktuálních výkonů si myslím, že máme dobrý základ pro pár nadcházejících závodů,“ řekl před zahájením víkendu v Argentině Andrea Dovizioso.

„Cesta na okruh, kde jsme s Michelinem nikdy předtím netestovali, bude pro nás pokaždé představovat určitý neznámý faktor, nicméně po Kataru jsem si vědom, že Desmosedici GP již dosáhla vynikající úrovně konkurenceschopnosti a proto věřím, že můžeme bojovat o přední příčky také v Termas.“

O něco méně šťastnější příběh je v případě Andrea Iannoneho, který měl výbornou přípravu, stejně jako tréninkovou část katarské Grand Prix, ale stačila jediná chyba, podklouznutí motorky na bílé čáře lemující trať a pád. „Ohledně závodu v Kataru jsem ještě pořád zklamaný, protože jsem byl velmi rychlý, měl správné závodní tempo a potenciál získat skvělé umístění,“ řekl Ital.

„Teď už se nemůžu dočkat až začněme závodit v Argentině, na okruhu Termas, který má zcela jiný charakter než Losail, a kde to bude zaručeně naprosto jiný závod. Je to skvělý okruh a my tam míříme plni optimismu. Musíme pokračovat v nastaveném tempu a vždy se snažit být maximálně konkurenceschopní.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist