SSP: West chce nazpět k Yamaze

Ex-pilot MotoGP Anthony West by chtěl po roce ježdění na supersportové Hondě v týmu Stiggy Racing jít nazpět na motocykl Yamaha stejné značky.

Na posledním závodě v Portimao chyběl  Anthony West, neboť jemu týmu Stiggy Honda chyběly peníze na jeho závodění. A tak se "protinožec" - né vlastní vinou, propadl v konečném pořadí o dvě místa, když ho "předjeli Andrew Pitt a Fabien Foret a "Anthony" skončil celkově 7.

Vzápětí na to testoval jeden den (v úterý) ex-pilot MotoGP West na stejné trati supersportový motocykl Yamaha, který normálně sedlal v sezóně světový šampion Cal Crutchlow. 

Jen trochu z historie, zatímco na Hondě objel West letos celkem 13 závodů světového šampionátu a skončil celkem 3x na podiovém umístění (2x druhý a 1x třetí), tak na Yamaze jako host roku 2007 ze tří startů 2x vyhrál a 1x dojel třetí.


"Rozhodně to nebude proti mé vůli, kdybych mohl jet v roce 2010 opět Yamahu, ba naopak. A zatímco na Yamaze jsem byl velmi úspěšný, tak s Hondou si nějak nerozumím. Chybí mi jak dobrý pocit pro přední kolo, tak i šasí Hondy je na můj styl hodně měkké. Mám rád motocykl, na kterém se dá jet stejným stylem jako ve dvěstěpadesátkách, nebo na současných motocyklech MotoGP. Navíc musím cítit, co se děje s předním kolem. Na Yamaze cítím každou vlnku na trati, každou sebemenší díru", říká australský jezdec, který má za sebou opravdu hodně pestrou závodní kariéru a to třeba tovární dvěstěpadesátkou KTM začínaje a motocyklem Kawasaki královské MotoGP konče. 

Ovšem kromě Westa jezdili na testech supersportový motocykl i Martin Cardenas z Kolumbie, nebo Britové James Ellison a Gino Rea. Přitom není vůbec jasné, zda tento tým "Yamaha World Supersport" příští rok vůbec šampionát pojede. 

A proč jezdil také Yamahu Gino Rea (20 let), který mimochodem není nijak příbuzný s Jonathanem Reou a už vůbec to není jeho mladší bratr. U týmu Ten Kate Honda, kterému získal superstockový titul 600 už totiž dál nepokračuje. Rea chtěl odejít do supersportů, ale: "Myslíme si, že to je pro něho ještě brzo", vysvětluje týmový šéf Gerrit Ten Kate a zároveň také vyvrátil, že by Sofuoglovým týmovým kolegou měl být místo ex-mistra světa Andrewa Pitta nizozemský jezdec Barry Veneman, jak se původně předpokládalo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist