Spokojený Melandri se těší na Brno

Marco Melandri trávil dovolenou v Řecku, nyní se však již velmi těší na brněnský okruh, kde v minulosti dokázal třikrát zvítězit.

Po přestávce v šampionátu MotoGP se k další části světové série chystá i italský jezdec Marco Melandri, který dny dovolené trávil na pláži Mirabilandia, kde také oslavil své 24. narozeniny. Na řeckém ostrově Mykonos slavil nejen se svými přáteli, ale i s členy týmu Fausta Gresiniho, kterým dlouho do noci ukazoval jaký skvělý DJ se skrývá v jeho osobě. Nyní však na Melandriho již čeká tvrdá práce, která by měla gradovat ziskem dalších pódiových výsledků.
"Za posledních šest týdnů jsme absolvovali pět závodů, a tak jsem se na dny volna již opravdu hodně těšil," říká mladý jezdec žijící v Anglii, ovšem pocházející z italské Raveny. "Stejně jako vloni jsem vyrazil na ostrov Mykonos, kde jsem zcela propadl dovolené. Je to místo, které mám rád a kde naleznu uvolnění. Jsou tam dobří lidé, můžete se skvěle bavit, je to vynikající místo pro odreagování s přáteli. Nyní se cítím skvěle a nemohu se dočkat návratu k závodění. Brno je okruh, který se mi opravdu hodně líbí, mám na něj mnoho dobrých vzpomínek. Nejlepší vzpomínka je na rok 2002, kdy jsem tam získal při své cestě za titulem ve třídě 250 ccm šesté vítězství v řadě. Okruh v Brně vyžaduje dobrý motor, a tak tým bude muset přizpůsobit motor RC 211V jak nejlépe to bude možné. Je to okruh, kde se dá plně využít potenciál motocyklu MotoGP, společně se Sepangem je to jediný okruh, kde řadíme dvakrát během jednoho kola šestý rychlostní stupeň. Po pódiu v Laguně se cítím klidně a jistě, doufám, že Brno bude znamenat další dobrý výsledek. Víkend v Americe byl těžký a získat pódium bylo opravdovým úspěchem, ale já mám chuť na vítězství a tuto chuť chci ochutnat co nejdříve."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist