Spokojený Dovizioso

Italský jezdec Andrea Dovizioso má za sebou první testy s motocyklem Ducati a říká, že motorka je rozhodně lepší, než o ní tvrdil jeho předchůdce v továrním týmu.

O pouhých 0,7 sekundy na nejrychlejšího Pedrosu zaostal Andrea Dovizioso na prvních testech MotoGP s motocyklem Ducati, zatímco Rossi při prvních testech s Ducati ztratil ve Valencii 2010 na první místo 1,7 sekundy, tedy o celou sekundu víc. Ostatně i další dva nováčci s Ducati, tedy testovací pilot Michele Pirro (+1,1 sek. za Pedrosou) a Andrea Iannone (+1,3 sek.), byli se svými motocykly spokojeni.    
"První dojem z motocyklu je opravdu velmi dobrý a absolutně neodpovídá špatné pověsti, která se o něm šířila", říká Rossiho nástupce v továrním týmu Ducati.

Letošní čtvrtý jezdec šampionátu MotoGP je pro svou obrovskou bojovnost poslední nadějí italské továrny, potom co absolutně ztroskotala dvouletá mise Valentina Rossiho - pouhá tři podiová umístění, z toho dvě v mokrých závodech.

Dovizioso si už dopředu sám sobě předsevzal, že se nenechá ovlivnit mnoha kritickými poznatky multišampiona Rossiho a spíše se zaměří na silné body tohoto italského motocyklu a na nich bude stavět svou strategii ve svém novém angažmá u Ducati.

Ve středu tedy ztratil "Dovi" na Pedrosu pouhých 0,7 sekundy a i ve zmoklém úterním testování najezdil neúnavně celou řadu kol, celkem 41 a byl tak po Barberovi (42 kol) druhým nejpilnějším.
"Opravdu jsem byl po prvním runu v dešti potěšen a spadl mně kámen ze srdce. Jsem přesvědčen o tom, že motocykl je daleko lepší, než pověst, která ho předcházela. Jistě, Valentino si s motocyklem také rozuměl v dešti, a já jsem si to jen potvrdil sám na sobě. První dojem je opravdu velmi dobrý, naměřené časy nejsou vůbec pomalé a já jsem happy. S týmem jsem velmi brzy nalezl společnou řeč, samozřejmě výhodou je, že všichni mluvíme italsky a je to tak jednodušší", okomentoval první testy s motocyklem Ducati Andrea Dovizioso, pro kterého je angažmá u Ducati poslední příležitostí se prosadit, což se mu s Hondou či s Yamahou nikdy plně nepodařilo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist