Spies: Zeď má své výhody

Třetí nejznámější zeď na světě, tedy po berlínské a čínské, ta v továrním boxu Yamahy měla padnout stejně jako ta berlínská a sice s odchodem Valentina Rossiho k Ducati.

Americký tovární jezdec Yamahy Ben Spies je názoru, že zeď oddělující box tohoto továrního týmu má svůj velký význam, neboť se každý může v klidu koncentrovat na svou práci. 

Tato zeď vznikla v okamžiku, kdy Jorge Lorenzo jezdil s pneu Michelin a jeho týmový kolega Valentino Rossi naopak vyjížděl z garáže na pneu Bridgestone. Ovšem i během jednotných pneumatik zůstala tato zeď stát, prostě na pojmy "Glasnost" a "Perestrojka" se už dlouho nehraje.


Nyní, když Rossi odešel k Ducati a Ben Spies postoupil do továrního týmu ze satelitního, tak se uvažovalo, že tato zeď padne, stejně jako před 20 lety padla ta berlínská. Tak daleko to ale nepůjde, neboť jak vedení týmů, tak i samotní jezdci vidí ve zdi více výhod, než nevýhod. S jedním rozdílem, data se za touto zdí budou vyměňovat!


"Mám rád tuto zeď", řekl jednoznačně Spies a hned vysvětloval proč: "Pomáhá to týmu zachovat koncentraci a je to lepší i pro mou koncentraci. To podstatné mezi mnou a Jorgem je skutečnost, že si můžeme navzájem vyměňovat data. Já se mohu podívat do jeho a on zase do mých".

"Výhoda takové zdi je i v okamžiku, když týmový kolega spadne a na jeho straně boxu se musí sestavit nový motocykl. A moji mechanici tak nebudou odlákáni myšlenkami od své práce, a mohou se koncentrovat pouze na svou",
uzavřel kapitolu zdi americký superbikový mistr světa z roku 2009. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist