Spies závod nepojede

Zítřejší závod Grand Prix Malajsie se bude muset obejít - po Lorenzovi - i bez druhého továrního jezdce Yamahy, Bena Spiese.

Ben Spies havaroval minulý týden při kvalifikaci na Grand Prix Austrálie a dostal při tom velkou ránu do hlavy. Po absolvování ranního warm upu pak Texasan zjistil, že mu chybí koncentrace a proto se s týmem rozhodl odříci svou účast závodě z bezpečnostních důvodů a s ohledem na ostatní soupeře.
Nyní spadl 27-letý Texasan v Sepangu jednou v pátek a potom ještě dvakrát v sobotu, což jen potvrdilo, že není v nejlepší formě a že otřes mozku, který utrpěl minulý týden na Phillip Islandu, mu znemožňuje 100% koncentraci na jízdu.

Po poradě celého týmu se tovární tým Yamahy rozhodl odvolat účast aktuálně pátého jezdce tabulky MS v závodě "Shell Advance Malaysian Grand Prix" a Spies se nezúčastní ani pondělního testu nového litrového motocyklu Yamaha M1.
Jelikož se tohoto testu nezúčastní ani zraněný ex-mistr světa Jorge Lorenzo, tak veškerou testovací práci převezme Katsuyuki Nakasuga.

Spies tak má nyní dva týdny čas připravit se na sezonní finále ve Valencii. Jde mu toitž stále o páté místo v tabulce MS, neboť Marco Simoncelli (Gresini-Honda) a Valentino Rossi (Ducati) mají pouze 17-bodovou ztrátu. A možná ještě důležitější je potom pro Spiesovu budoucnost následujcíí dvoudenní test ve Valencii s novým motocyklem Yamaha M1 na příští sezónu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist