Spies nevěří na spolupráci s Burgessem

Nový uvažovaný tovární jezdec Yamahy, superbikový mistr světa Ben Spies nevěří, že by mohl ve svém novém týmu spolupracovat s motocyklovým technickým "guru" Jeremy Burgessem.

Co se týká Bena Spiese, tak ten si myslí, že Jeremy Burgess doprovodí Valentina Rossiho k Ducati a americký pilot tak nebude moci společně s australským technikem pracovat v továrním týmu Yamaha.


Texanan Ben Spies s největší pravděpodobností pojede jako týmový kolega Jorge Lorenza v  továrním týmu Yamaha v roce 2011. Ovšem sám si myslí, že rozhodně nebude mít tu šanci převzít Rossiho dosavadního šéftechnika Jeremyho Burgesse. 

"Bylo by to hodně nepravděpodobné si myslet, že Jerry nepůjde od Yamahy pryč, pokud ji opustí Valentino. Pokud bude Valentino závodit ještě tři roky, tak bude Jerry ještě tři roky s ním spolupracovat a pak skončí. Rozhodně nebude se mnou dalších 8 let, nebo kolik jich mám ještě před sebou, cestovat po celém světě. Samozřejmě tato možnost není úplně vyloučená a bylo by to skělé s ním pracovat, ale vidím to tak, že se to bohužel nestane", říká aktuální 7. jezdec tabulky MS kubatury MotoGP Ben Spies.


Spies si chce vzít s sebou do továrního týmu svého dosavadního šéfmechanika Toma Housewortha z Tech3 Yamaha, s kterým je společně už od svých závodů v AMA. 


Jerremy Burgess, který ve své životní kariéře získal s Mickem Doohanem a Rossim řadu titulů mistra světa se doposud o své budoucnosti nevyjádřil. S největší pravděpodobností odejde s Rossim k Ducati, ovšem není vyloučeno jeho setrvání u Yamahy v roli technického ředitele. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist