Spies brzdí předčasné euforie

Začátek kariéry jezdce MotoGP se Benovi Spiesovi opravdu vydařil. Páté místo je skvělé, ale superbikový mistr světa Ben Spies sám brzdí předčasné euforie z letošní premiéry.

V Qataru slavil Ben Spies ten konečně "správný" debut v závodech MotoGP. A oslavil ho skvělým 5. místem, nepříliš vzdáleným od podia (+ 2.1 sekundy za Dovizisoem). Byl to debut jako "fulltime-pilot", v jeho první kompletní sezóně. Zároveň to byl pro Spiese jeho nejlepší výsledek z dosavadních 5 startů v MotoGP (doposud měl "zaknihováno" 6. místo z Indianapolis 2008). 


Ovšem aktuální jezdec týmu Yamaha Tech3-Pilot varuje také hned před předčasným optimismem. Superbikový mistr světa dojel sice do cíle o pouhé 3,9 sekundy za vítězným Rossim, ale sám si myslí, že to tak lehce dál už nepůjde. Nyní totiž čeká Grand Prix Japonska na okruhu Twin Motegi a tento okruh Spies vůbec nezná: "Bude to hodně těžké, některé okruhy vůbec neznám a musím se je teprve naučit. Uvidíme co stane, až se dostanu na taková místa jako jsou Motegi či Jerez. Tedy ty, které jsem dopředu ani neviděl. To si musíme teprve počkat, jak to dopadne", říká Spies pro Motorcykle News. 
 

"Přijdou samozřejmě i okruhy, které mám rád a o kterých vím, že jsem na nich schopen zajet dobré výsledky. Ale i takové, které jsem ještě neviděl a kde naděje na dobré výsledky nebude tak velká. Nebude to z důvodů, že bych byl špatný jezdec, ale proto, že v tom krátkém čase před závodem nebudu schopen všechno vstřebat do své hlavy. Nejezdím totiž už World Superbikes, ale MotoGP!" říká zcela jasně o prioritách Ben Spies. 


Po ne zrovna optimální kvalifikaci - až 11. místo byl Spies po závodě spokojen: "Začít umístěním Top 5, není rozhodně špatné", řekl Texasan. 

"Pokud vezmeme v úvahu celý ten předsezonní humbuk kolem mé osoby, tak musím být spokojen. Mohl jsem stát dokonce na bedně. S trochu lepším tréninkovým umístěním a s lepším startem by se to možná i podařilo. Ovšem kvůli tomu si rozhodně nedělám těžkou hlavu", říká dále superbikový mistr světa. 


"Hlavně jsem rád, že je pryč ta předstartovní nervozita. Nyní mohu v klidu pracovat a najít pracovní rytmus na celou sezónu", těší se na dalších 17 závodů královské kubatury Ben Spies. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist