Spekulace ohledně odchodu Colina Edwardse

Čtvrtý podnik sezony v jihošpanělském Jerezu by pro amerického závodníka Colina Edwardse mohl být zároveň posledním v jeho kariéře motocyklového jezdce, kterou se rozhodl definitivně uzavřít po skončení letošní sezony. Šéf týmu Giovanni Cuzari ale tyto spekulace odmítá.

Faktem je, že se Colin Edwards rozhodl ukončit závodní kariéru po skončení letošní sezony, což v dubnu oznámil před domácí Grand Prix v Texasu. Tak brzy oznámit plánovaný konec není zrovna obvyklé a jeden z členů týmu měl říct, že Američan již vnitřně rezignoval.

Rezignoval na co? Pravděpodobně je tu obrovské zklamání z toho, že ani s Yamahou nedokáže jezdit, jak by chtěl a sám si to nedokáže vysvětlit. Jeho týmový kolega Aleix Espargaró stabilně bojuje o nejvyšší příčky, zatímco rodák z Texasu má problém překročit hranici první desítky. Jak Američan zmínil v Austinu, nové motorky potřebují jiný styl jízdy a ten on nezmění přes noc.
Šéf týmu NGM Mobile Forward Racin Giovanni Cuzari hovořil s televizí SKY, kde mimo jiné uvedl, že s Colinem Ewardsem bude v pondělí hovořit o jeho další budoucnosti s týmem. Reportáž následně vyvolala spekulace ohledně předčasného odchodu amerického jezdce. Šéf Forward Racingu tyto informace ale popřel s tím, že jeho slova byla nesprávně vyložena a Colin Edwards může s týmem zůstat, jak dlouho bude chtít. S týmem má smlouvu do konce sezony a to platí. Vše má záviset čistě jen na Američanově rozhodnutí.

Giovanni Cuzari také hovořit na téma podvozku společnosti FTR, s nímž měli letos závodit, ale ty stále nejsou k dispozici. V této věci se hovoří o tom, že italský tým britské společnosti nezaplatil, takže spolupráce skončila. Cuzari ale v pátek tvrzení o nezaplacení popřel, když řekl, že to absolutně není pravda. Spolupráce s Brity je stále otevřená, ale nejsou jediní.
Pokud by se Colin Edwards skutečně rozhodl odejít předčasně, italská média hovoří o tom, že by ho mohl nahradit Danilo Petrucci. Tento talentovaný Ital by udělal přestup ze stáje Ioda Racing k Forward Racingu a u Iody by tak měli rázem místo pro Leona Camiera, který s nimi do letošní sezony nenastoupil kvůli finanční situaci týmu, který mohl provozovat pouze jeden motocykl ART. Edwards by s týmem pokračoval v roli manažera a podílel se na vývoji nového podvozku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist