Současný tým Jorge Lorenza nebude Španěla k Ducati následovat

Španělský závodník Jorge Lorenzo před nedávnem oznámil podpis smlouvy s Ducati, kde přestoupí po skončení sezony 2016, nicméně tak učiní pouze s jedním členem svého současného týmu. Ostatní členové jeho posádky zůstanou nadále součástí Yamahy a budou pokračovat s nově příchozím Maverickem Viňalesem.

Po testech v Barceloně píše Motorsport.com, že Jorge Lorenzo přestoupí k Ducati bez členů svého vítězného týmu. Především pak bez Ramona Forcada, šéftechnika, který je všeobecně označován jako jeden z nejlepších na startovním roštu královské kubatury. Ten u Yamahy zůstane a od sezony 2017 bude spolupracovat s Maverickem Viňalesem.

Podle Jorge Lorenza může být spolupráce zkušeného Ramona Forcada s mladým talentem Maverickem Viňalesem velmi úspěšná. Proč s Lorenzem nepřestoupí k Ducati si Mallorčan vysvětluje tím, že je to jednak kvůli jeho věku a velmi dobré znalosti techniky tří ladiček. Forcada zůstává s týmem, který skutečně velmi dobře zná, ale to je plus nejen pro něho, ale především pro Viňalese a Yamahu.

V podobné situaci byl před lety Australan Jeremy Burgess, který přestup k Ducati italskému jezdci Rossimu rozmlouval, ale nakonec jeho posádka k Ducati odešla. Rok po návratu zpátky k Yamaze pak Burgess v MotoGP skončil.

Není to ale jen Ramona Forcada, o jehož služby Jorge Lorenzo přijde, je to také sehraná sestava Wilco Zeelenberg, Davide Marelli plus mechanici Javier Ullate, Ian Gilpin a Juri Pellegrini. Ti všichni tvoří vítězný tým, který funguje jako švýcarské hodinky.

K Ducati ale Jorge Lorenzo neodejde úplně sám. Novou posilou italské stáje bude v příštím roce Juan Llansa Hernandez, který je s Lorenzem od jeho začátků v třídě do 125ccm a spolupracují už přes třináct let. Nyní je otázkou, kdo bude Lorenzovým šéftechnikem u Ducati a mluví se o tom, že by to mohl být Daniele Romagnoli s nímž už kdysi spolupracoval u Yamahy MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist