Souboj testovacích jezdců

V Barceloně se očekává i velký duel mezi Yamahou a Hondou a to mezi dvěma testovacími jezdci, za tým Interwetten pojede muž HRC Kousuke Akiyoshi a proti němu Wataru Yoshikawa za Yamahu.

I v Barceloně se musí Interwetten Honda Team obejít bez svého stabilního jezdce a mistra světa Hiroshiho Aoyamy. Ten si, jak většina jistě dobře ví, zlomil při pádu ve warm upu při britské Grand Prix hrudní obratel. Momentálně je doma v Barceloně, kde se zotavuje ze svého zranění. 


Při posledním závodě Dutch TT v nizozemském Assenu byl 28-letý Aoyama nahrazen svým krajanem Kousuke Akiyoshim, tedy oficiálním testovacím jezdcem HRC.  Ten pojede v sedle motocyklu Honda RC212V i v Barceloně. Stabilního náhradníka ovšem vedení týmu Interwetten GP Paddock Honda stále hledá. "Assen byl pro mě úplně nový okruh, ale velmi se mně líbil" říká Akiyoshi. "Chtěl bych se týmu poděkovat za skvělou práci zikem bodovaného umístění. V Barceloně jsem už závodil, ale je to hodně dlouho. Slyšel jsem, že v Barceloně pojede i testovací jezdec Yamahy Wataru Yoshikawa a na tento přímý duel se hodně těším."


Týmový manažer Daniel Epp se rovněž těší na tento boj mezi dvěma testovacími jezdci: "Pochopitelně, že si přeji, aby vyhrála Honda. Od Sachsenringu by měl za nás jet už jiný náhradní jezdec, dokud se neuzdraví Aoyama. Máme několik možností (de Angelis, West - pozn. redakce), řešíme to s právníky, ale doposud jsme se nerozhodli".


41-letý Wataru Yoshikawa jel doposud jen jeden závod Grand Prix, a to v roce 2002 Grand Prix Pacifiku v Motegi ve třídě 500 ccm a dokončil ho na 12. místě. Nyní je oficiálním testovacím jezdcem Yamaha Motor Racing a na letošních předsezonních testech v Sepangu skončil na 15. místě, když za sebou nechal jak Aleixe Espargara, tak i Marca Simoncelliho.

Dle Lina Jarvise - závodního ředitele Yamaha Motor Racing by měl Wataru Yoshikawa jet kromě Barcelony ještě závody Grand Prix na Sachsenringu a v Laguna Sece, když se předpokládá návrat "The Doctora" už od brněnského závodu Grand Prix Cardion České republiky. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist