Smith má pro závod v Katalánsku zelenou

Nováček královské kubatury motocyklového šampionátu si pádem v pátečním druhém tréninku italské Grand Prix v Mugellu zranil malíček levé ruky a v pondělí měl absolvovat zákrok, kde by mu lékaři na inkriminované místo aplikovali kožní štěp. Vše dopadlo ale jinak.

Britský jezdec satelitní Yamahy Monster Tech 3 s tímto bolestivým zraněním dokonce nastoupil do závodu Velké ceny Itálie, který dokončil na bodovaném devátém místě. Měl přitom velké štěstí, protože před startem závodu MotoGP havaroval ještě jednou v ranním zahřívacím tréninku.

Po skončení závodního víkendu zamířil Bradley Smith na kliniku Ospedale di San Marino k lékaři, který se specializuje na podobná zranění horních končetin. Výsledek vyšetření Bradley Smith v úterý komentoval slovy: „Dobrá zpráva je, že v dalším kole v Barceloně budu schopen jezdit. Ta špatná ale je, že mám prasklou člunkovitou kost v levém zápěstí a malíček levé ruky bude stále ohnutý.“
Doktoři nedokázali provést plánovanou operaci kožního štěpu, protože kůže malíčku byla hodně poškozená,“ dodal britský závodník, který po skončení katalánské Grand Prix absolvuje stejné vyšetření ještě jednou. Dvaadvacetiletý Smith nyní zůstává v Itálii a od úterka zahájí fyzioterapii. První tréninky na katalánskou Grand Prix zahájí v Barceloně jezdci motocyklového MS 14.června.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist