Smith je prozatím nejrychlejším jezdcem Yamahy

Britský závodník týmu Monster Yamaha Tech 3 v prvním tréninku havaroval a musel do boxů pro druhou motorku, aby trénink dokončil na jedenácté pozici. Odpoledne si Bradley Smith vedl o poznání lépe, když v kombinaci časů obou tréninkových jízd obsadil čtvrté místo a status nejrychlejšího jezdce tří ladiček.

Závodní víkend francouzské Grand Prix je domácím podnikem týmu Herve Poncharala Monster Yamaha Tech 3 a právě úvodní část tréninkové přípravy Bradley Smithovi příliš nevyšla, když v pátek dopoledne havaroval a první trénink uzavřel jedenáctým nejrychlejším časem 1'35,431 sekundy.
Bradley Smith nechtěl připustit, aby domácí víkend týmu zahájil takovým způsobem a ve druhém tréninku zajel naprosto perfektně, když se čtvrtým časem 1'33,920 sekundy dostal jen necelé tři desetiny za nejrychlejšího Marca Márqueze a zároveň tím získal status nejvýše postaveného jezdce Yamahy.

„Potom, co jsem dnešní den nezačal zrovna ideálně jsem moc rád za to, čeho se nám nakonec podařilo dosáhnout odpoledne,“ prozradil Bradley Smith. „S motorkou se teď cítím velmi dobře, protože jsme se kvůli problémům z minula rozhodli vrátit k tomu, co jsem používal v Kataru.“
„Proto jsem přesvědčen a vím, že můžu být rychlý. Zároveň mě ale trošku mrzí, že jsme nemohli v tomto experimentem uspět, ale jsem nadšený, že tímto způsobem budeme pokračovat v dalších jízdách. Zítra je v plánu dobře odladit nastavení motorky a v kvalifikaci se pokusit zajet co možná nejvýš,“
dodal Bradley Smith, který letos startoval nejlépe třetí právě v Kataru.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist