Shane Byrne o situaci okolo Robertsova týmu

Minulý pátek oznámila továrna KTM, že končí spolupráci s týmem Kennyho Robertse. Nyní se k celé záležitosti na svých internetových stránkách vyjádřil i jezdec Robertsova týmu Shane Byrne.

"Jsem v podstatě uvolněný z kontraktu s Robertsem," říká na svých internetových stránkách Britský jezdec Shane Byrne, jehož tým minulý týden oznámil, že byla vypovězená smlouva s dodavatelem motorů KTM. "Zřejmě mám nějaké závazky s KTM, ale nebudou mě omezovat v mém dalším působení. Nevím co bude dál. Mluvil jsem s Chuckem Akslandem (manažer Teamu Roberts) a on mi vlastně řekl, že neví co bude dál. Jisté je, že se mne ptal zda bych pro ně nejezdil na motocyklu vybaveném loňským pětiválcovým motorem. Mám tedy jednu jistotu pokračování v letošní sezóně."
Jak známo, Shane Byrne má smlouvu nejen s týmem Kennyho Robertse, ale i s továrnou KTM, která byly právě finančníkem celé transakce při příchodu Byrna do týmu legendárního Kinga Kennyho. Vedle financování tohoto jezdce a vedle dodávky motorů, se KTM ještě finančně podílela na placení za pneumatiky Michelin a tak nejenže tým Roberts přijde zřejmě o rakouské motory, ale patrně i o francouzské pneumatiky.
"Jedna z možností je, abych zůstal sedět doma ve Španělsku a čtyři měsíce nejezdil," říká dále Shakey Byrne. "Každopádně musím zvážit všechny případné volby. Jisté je, že bych rád poděkoval KTM, že mi dali další rok v MotoGP. Byla to výzva, na kterou jsem se těšil a užil jsem si jí. Věděl jsem, že letos to bude o velké vývojové práci a já se na tuto práci těšil. Opravdu jsem věřil, že se staneme konkurenceschopnými. Jen to chtělo pokračovat v naplánované práci. Také bych chtěl poděkovat Teamu Roberts, který mi velmi důvěřoval."
Shaky Byrne letos bodoval pouze v jednom případě, a to když dojel v americké Laguna Sece na patnáctém místě. Uvidíme ho i v brněnském závodě MotoGP?

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist