Sezóna 2013 pohledem žurnalistů MotoGP

Při prvním testu MotoGP 2013 v Sepangu se nejznámější motorističtí novináři z celého světa vyjádřili k nastávající sezóně MotoGP.

Téma první, favorité na titul mistra světa....

Matt Birt, MCN
"Myslím si, že to bude definitivně souboj mezi Jorgem Lorenzem a Danim Pedrosou. V loňském roce jsme viděli, že s výjimkou Caseyho, byli daleko lepší než ostatní. A bude hodně zajímavé, co se podaří Valentinovi na Yamaze.”

Günther Weisinger, Speedweek
Kandidáti na titul.... Lorenzo, Pedrosa ... a Rossi.”

Henny Ray Abrams, Cycle News
„Myslím si, že jsou celkem tři a to Dani Pedrosa, Marc Márquez a Jorge Lorenzo bez určení pořadí.”

A nyní k Valentinově návratu k Yamaze ...

Enrico Borghi, Motosprint
„Valentino bude jedna velká novinka v tomto roce. Já mu důvěřuji opravdu hodně, myslím si, že se mu podaří podium. Ale znám ho hodně dobře - v jeho hlavě se mu už určitě odehrává, že se bude chtít stát opět číslem 1. On to sice nechce říci, ale myslí na to...a určitě to zkusí.”

O nováčkovi Marcovi Márquezovi…

José Maroto, Motociclismo
„On [Márquez] bude od prvního závodu na podiových stupních a brzy bude závodit o vítězství".

Henny Ray Abrams, Cycle News
„Myslím si, že vyhraje tolik závodů, co je na ruce prstů. Kdo si ještě vzpomíná na rok 2008, když přišel Jorge. Ten byl myslím v prvních třech závodech na Pole-position a dojel třetí, druhý a první. Bude to těžké pro Márqueze, docílit něco takového, ale nikdo si nemyslí, že by to neuměl.”

A kdo další se ještě může postarat o překvapení ...

Matt Birt, MCN
„Myslím si, že Cal je schopen se tento rok dostat úplně nahoru. Andrea získal v loňském roce šest podiových umístění, Cal dvě a já si myslím, že Cal určitě vyzkouší, vyjet stejný počet podií, co se podařilo Andreovi. Ale bude to hodně tvrdé. MotoGP bude každý rok tvrdší. Ale já si myslím, že on bude velkým překvapením.”

Henny Ray Abrams, Cycle News
„Myslím si, že Stefan Bradl bude lepší, než vloni. Myslím si, že bude na špici druhé skupiny, která bude hned za třemi nejrychlejšími hochy".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist