Šestnáctá GP sezony – Velká cena Austrálie

Kapitoly článku

Moto2 – preview

V jednu chvíli měl Esteve Rabat (Marc VDS Racing) namále, když jeho náskok klesl na jednociferný rozdíl, ale třebaže byl na něm vidět velký tlak, dokázal celou situaci nakonec ustát a odpoutat se od svého největšího soupeře na rozdíl osmatřiceti bodů. Ve hře je nyní bodů pětasedmdesát, takže titul mistra světa může Rabat získat už v Austrálii a to za předpokladu, že na svého týmového kolegu Kallia získá dvanáct bodů.
Fin Mika Kallio (Marc VDS Racing) má letos každý závod bodovaný, což se dosud podařilo jen třem jezdcům, ale ve finále nějak ztrácí sílu a to je voda na mlýn jeho týmového kolegy Rabata. Perfektní období Fin zaznamenal od německé Grand Prix po San Marino, ale pak přišly poslední dva závody a celkem dvacet bodů. Kallio z týmu Marc VDS po skončení sezony odchází, ale v Moto2 zůstává, takže to rozhodně není jeho poslední šance bojovat o titul. Kallio by ale moc rád právě ten letošní rok vyhrál. Aby se tak stalo, musel by Rabat porazit a ten by musel k tomu udělat nějakou velkou chybu.
Třetím jezdcem v pořadí šampionátu je Maverick Viňales (Paginas Amarillas HP 40), který je také posledním jezdcem s bodovým kontem nad hranici dvou set bodů. Viňales podává celkem stabilní výkony, které mu momentálně zaručují průběžnou třetí příčku, ale pořád má jistou naději porazit druhého Mika Kallia, na něhož teď ztrácí dvaatřicet bodů a ty by při svém současném tempu mohl do Valencie klidně umazat na kontaktní rozdíl.
Čtvrtý Dominique Aegerter (Technomag carXpert) závod v Japonsku nedokončil, takže odjížděl s nulou, čehož může využít Thomas Lüthi (Interwetten Paddock Moto2), jemuž se v Motegi náramně dařilo. Švýcar tam vyhrál letos svůj první závod a celkově má na kontě troje vítězství z Moto2 - 2011, 2012 a 2014. V průběžném hodnocení dělí oba Švýcary jen dva body, takže v Austrálii můžeme očekávat velmi zajímavý souboj o čtvrté místo v šampionátu.
Francouz Johann Zarco (AirAsia Caterham Moto Racing) je průběžně šestý a pro Caterham odvádí skvělou práci. Talent už tento závodník prokazoval v nejnižší kubatuře, a pokud by dostal šanci u některého z předních týmů, rozhodně by patřil také mezi špičku závodního pole, kde je především ve druhé polovině sezony celkem vidět. Posledním jezdcem s kontem sta bodů je Simone Corsi (NGM Forward Racing), ale ten teď nezávodí kvůli zranění ruky a je nahrazen Francouzem Florianem Marinem.

MS silničních motocyklů – Moto2:

1 - Esteve RABAT - SPA - Kalex - 294 bodů
2 - Mika KALLIO - FIN - Kalex - 256
3 - Maverick VIÑALES - SPA - Kalex - 224
4 - Dominique AEGERTER - SWI - Suter - 143
5 - Thomas LUTHI - SWI - Suter - 141
6 - Johann ZARCO - FRA - Caterham Suter - 117
7 - Simone CORSI - ITA - Kalex - 100
8 - Franco MORBIDELLI - ITA - Kalex - 72
9 - Luis SALOM - SPA - Kalex - 67
10 - Sandro CORTESE - GER - Kalex - 66
11 - Anthony WEST - AUS - Speed Up - 65
12 - Marcel SCHROTTER - GER - Tech 3 - 57
13 - Jonas FOLGER - GER - Kalex - 52
14 - Sam LOWES - GBR - Speed Up - 49
15 - Julian SIMON - SPA - Kalex - 46
16 - Xavier SIMEON - BEL - Suter - 45
17 - Jordi TORRES - SPA - Suter - 45
18 - Hafizh SYAHRIN - MAL - Kalex - 42
19 - Alex DE ANGELIS - RSM - Suter - 37
20 - Ricard CARDUS - SPA - Tech 3 - 37
21 - Mattia PASINI - ITA - Kalex - 32
22 - Axel PONS - SPA - Kalex - 28
23 - Takaaki NAKAGAMI - JPN - Kalex - 27
24 - Randy KRUMMENACHER - SWI - Suter - 24
25 - Louis ROSSI - FRA - Kalex - 13
26 - Lorenzo BALDASSARRI - ITA - Suter - 12
27 - Gino REA - GBR - Suter - 7
28 - Nicolas TEROL - SPA - Suter - 2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist