Šest v posledních šesti závodech

Vítězství Casey Stonera v asijském kataru znamenalo, že v šesti posledních závodech zvítězilo šest různých jezdců. Toto se v dosavadní historii nejprestižnější kategorie podařilo pouze třikrát.

Rok 1999/2000 a šňůra sedmi závodů, které pokaždé vyhrál jiný jezdec, je absolutně nejdelší: Alex Crivile (Imola), Régis Laconi (Valencia), Tadayuki Okada (Phillip Island), Max Biaggi (Welkom), Norick Abe (Rio), Kenny Roberts jr. (Buenos Aires) a Garry McCoy (Welkom)
První ze současných tří sérií, které zahrnují šest různých jezdců v šesti po sobě jdoucích závodech je z roku 1956/1957: John Surtees (Spa), Reg Armstrong (Solitude), John Hartle (Belfast), Geoff Duke (Monza), Libero Liberati (Hockenheim), Bob McIntyre (Isle of Man)
Další šestková série se zrodila v roce 1981 a i tentokrát přešla do další sezóny, tedy do roku 1982: Jack Middelburg (Silverstone), Marco Lucchinelli (Imatra), Barry Sheene (Anderstorp), Kenny Roberts sr. (Buenos Aires), Franco Uncini (Salzburgring), Michel Frutschi (Nogaro)
Poslední šestková série právě probíhá, začala již v loňské sezóně, tedy v roce 2006: Valentino Rossi (Sepang), Marco Melandri (Phillip Island), Loris Capirossi (Motegi), Toni Elías (Estoril), Troy Bayliss (Valencia), Casey Stoner (Doha)

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist