Seriál MotoGP čekají změny v kalendáři. Dorna má zájem v Brně pokračovat

Kalendář seriálu MotoGP čeká v nadcházející sezóně hned několik změn. Nejenže dojde k jeho rozšíření o jeden závod, ale některé Grand Prix se pojedou v jiném datu, než byli doposud příznivci Mistrovství světa silničních motocyklů zvyklí.

Změny v kalendáři se zřejmě dotknou hned úvodních závodů. První Grand Prix sezóny bude již tradičně ta katarská, poté by měli jezdci zamířit do Ameriky. Nad tím, zda se ale nejdříve představí fanouškům v Argentině, nebo v Austinu, však stále visí otazník. Doposud bylo potvrzeno pouze datum konání závodu ve Spojených státech amerických, který se pojede 3. až 5. dubna 2020, tedy o dva týdny dříve než v letošním roce.

Posléze se piloti přesunou do Evropy, kterou čeká v příští sezóně o jeden závod více. Do hry se totiž dostane KymiRing. Vzhledem k finskému počasí by se měla tamní Grand Prix konat v polovině června, kdy se obyčejně jezdívá v Barceloně. Velká cena Katalánska se pak dle dostupných informací pojede již v dubnu.

S největší pravděpodobností z Finska se pak seriál Mistrovství světa silničních motocyklů přesune na německý Sachsenring, kde je závod naplánován na 21. června 2020. O týden později se závodníci podívají do nizozemského Assenu.

Ke změnám dojde také u zámořských závodů. Zatímco ještě letos se pojedou Velké ceny Japonska, Austrálie a Malajsie v rozmezí tří po sobě následujících týdnů, v příštím roce dojde k jejich rozdělení. Nejdříve budou piloti bojovat o body v thajském Buriramu, o sedm dní později se představí v Malajsii a před závody na Phillip Islandu a v Sepangu je bude čekat týdenní přestávka.

Brněnský závod by pro příští rok neměl být v ohrožení, další budoucnost Grand Prix České republiky je však nejistá a bude se o ní v nejbližších měsících jednat. Pro ČTK poslankyně Taťána Malá potvrdila, že má Dorna o prodloužení smlouvy zájem. A jak uvedl Karel Abraham v rozhovoru pro Český Rozhlas, o pokračování závodů v Brně velmi stojí také současní jezdci královské kubatury.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Gurun přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist