Sepang - testy CRT, neděle

Dlouhá zimní přestávka konečně skončila a prvními testy začala sezona MotoGP 2013. Na pořadu jsou dnes a zítra dodatečné testy královské kubatury MotoGP z důvodů možnosti zvyknutí si na jednotnou elektroniku Magneti Marelli pro týmy CRT.

Ne všechny týmy CRT využily možnosti dodatečného testování v Malajsii, které začalo dnes na okruhu v Sepangu.

3./4. února testují pouze tři týmy CRT, aby si zvykli na novou jednotnou elektroniku od Magneti Marelli: Avintia Blusens s Hiroshim Aoyamou a Héctorem Barberou (FTR-Kawasaki), Came Iodaracing s Danilem Petruccim a naším Lukášem Peškem (Suter-BMW) a také NGM Mobile Forward Racing, kde v roce 2013 pojedou Colin Edwards a Claudio Corti motocykly FTR-Kawa. na rozdíl od loňských Suter-BMW.

Came Iodaracing sice dostal nové šasí 2013 od Suteru, ale dle informací přímo z paddocku je nasadí až při druhém testu v Sepangu (26. až 28. února).

Od 5. do 7. února se bude testovat denně od 10 do 18 hodin (od 3 do 11 hodin středoevropského času) také tovární týmy Yamahy (Lorenzo, Rossi), Repsol-Honda (Pedrosa, Márquez) a Ducati (Dovizioso, Hayden). K nim se na trati "Sepang International Circuit" připojí i soukromé týmy Gresini (Bautista), LCR-Honda (Bradl), Tech3-Yamaha (Crutchlow, Smith) a Pramac-Ducati (Spies, Iannone) a samozřejmě i všechny zbývající týmy CRT, včetně našeho Cardionu s Karlem Abrahamem.
Dnes v neděli ale nebyl na okruhu v Sepangu příliš velký provoz, pouze Danilo Petrucci vyjel s motocyklem Suter-BMW svého týmu Came Iodaracing na závodní trať a odtestoval celkem 26 okruhů snejlepším časem 2.06.841. V týmu Avintia Blusens se dnes zaměřili na funkční test motocyklů FTR-Kawasaki a na trati jsme viděli Héctora Barberu, ovšem bez toho, aby objel aspoň jedno měřené kolo. Jeho týmový kolega Hiro Ayoama, který má z motokrosového tréninku zlomené levé zápěstí, si naopak dopřál další den k vyléčení svého zranění a odtestoval dnes pouze 8 kol, když zaznamenal čas 2.12.062.

Claiming-Rule-Test Sepang, neděle 3. února

1. Danilo Petrucci (I), Ioda-Suter, 2:05,841 min (26 kol)
2. Hiroshi Aoyama (J), FTR-Kawasaki, 2:12,052 (8)
– Héctor Barberá (E), FTR-Kawasaki, bez času
– Colin Edwards (USA), FTR-Kawasaki, bez času
Český Rookie královské kubatury Lukáš Pešek pozoroval svého týmového kolegu Petrucciho z boxové uličky, takže jeho premiéra s motocyklem Suter-BMW specifikace MotoGP/CRT se zatím odkládá, minimálně na zítřek.

            

Tým NGM Forward Racing se svými piloty Claudiem Cortim a Colinem Edwardsem - ten ovšem jedno kolo neměřené objel - zůstal naopak většinu prvního dne ve svém boxu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist