Sepang: Rea testoval Hondu RC212V

Britský jezdec superbiků Jonathan Rea má za sebou první den testování v Sepangu, kde měl možnost jezdit tovární motocykl Honda RC212V.

Tým HRC R&D začal dnes třídenní testování na okruhu Sepang Circuit v Malajsii jako přípravu na rok 2011 v královské kubatuře MotoGP.

Vedle testovacího jezdce HRC Kousuke Akiyoshiho z Japonska je těmto testům přítomen na pozvání Honda Europe i superbikový pilot Jonathan Rea - jinak jezdec Honda Ten Kate World Superbike -, který dnes poprvé jezdil na motocyklu Honda RCV212.
 

23-letý Ir Jonathan Rea jel letos s japonským jezdcem Akiyoshim 33. ročník vytrvaleckého závodu "Coca Cola Zero Suzuka 8 hours" a skončili společně (ještě s Yuki Takahashim) až na 3. místě. 

Za velmi příznivého počasí odtestoval dnes Rea na okruhu dlouhém 5.548 m celkem 51 okruhů: "Měl jsem opravdu velkou radost, že jsem mohl dnes testovat motocykl MotoGP. Bohužel, mé tělo ještě není 100% fit a to je jistě škoda. Celý den s testovacím týmem HRC byl opravdu skvělý. Já jsem s výjimkou jednoho svezení - před několika roky - s motocyklem 125 GP absolvoval celou svou doposavadní kariéru na motocyklech, odvozených od těch sériových. A dnes jsem tedy konečně jel prototypový motocykl Honda RCV212. Pochopitelně, že motocykl má větší počet otáček, než moje CBR1000R a lehčeji se s ní také zatáčí. Chtěl bych HRC a Honda Europa poděkovat za tuto možnost a už se těším na další dva dny testování". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist