Senzační kolo nakonec!

Thomas vyhrál dnešní kvalifikaci po fantastickém posledním kole, ve kterém zajel čas o 0,5 sekundy rychlejší než 2. Faubel.

Premiéra na tureckém okruhu byla provázena hledáním nastavení motocyklu ve všech volných i kvalifikačních trénincích. Také v dnešní kvalifikaci byly ještě prováděny drobné úpravy především v nastavení předního pérování, se kterým stále není náš pilot stoprocentně spokojen.
V první polovině kvalifikace se za Thomase zavěsil Pešek a snažil se využít rychlosti našeho pilota k dosažení dobrého času. To se mu podařilo. Naopak Tom, stejně asi jako každý jiný špičkový pilot, z toho moc radosti neměl. Po zhruba 15-ti minutách zajel Tom bez zlepšení včerejšího času do boxů k odpočinku a pro získání lepší koncentrace. Jeho slova v tuto chvíli byla: „Nedaří se mi zrychlit, mám problémy ve třetím úseku a úplně přesně nevím, čím to je. Necítím dobře motocykl a potřebuji se zklidnit.“ Tom si také nechal provést drobné úpravy na předním pérování.
Po této krátké přestávce jakoby na motocykl nasedl úplně jiný Tom. Okamžitě zajel čas 2’04,601 (v tu chvíli znamenal vedení). Pak se před něj dostal Faubel, když zajel skvělých 2’04,064 a už jsme si mysleli, že tento čas nikdo nepřekoná. Tom se tomuto času přiblížil v předposledním kole a na závěr zařadil ještě vyšší rychlostní stupeň a předvedl úžasných 2’03,585. Zítra tak odstartuje z pole position a pokusí se udělat další krok k vysněnému titulu mistra světa.
Thomas Lüthi:
„Oba dny to nebylo nic lehkého, neustále jsme hledali optimální nastavení. Ani teď není přední kolo stoprocentní, ale přesto jsem dokázal být výrazně rychlejší než soupeři. Pro warm-up ještě zkusíme drobné úpravy. Z toho, jak se mi podařilo zajet poslední kolo, jsem byl velmi příjemně překvapen. Můj výkon mi také dodal sebevědomí pro zítřejší závod.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist