Šelma s instinktem zabijáka

Motocyklový specialista sázkové kanceláře Interwetten a také moderátor německého televizního kanálu "Sport1" - ex-DSF, bývalý pilot MotoGP a současný testovací jezdec superbikového týmu Aprilie Alex Hofmann, hodnotí svýma očima v následujícím článku letošní sezónu MotoGP.

"Nový mistr světa MotoGP, Jorge Lorenzo, vtiskl letošní sezóně své razítko. Tedy nejen díky svému počtu vítězných závodů, nebo rekordnímu bodovému zisku během jedné sezóny. Hlavně však jakým způsobem dominoval Jorge Lorenzo proti celému zbytku špičkových pilotů", říká na úvod celého hodnocení letošní sezóny MotoGP Alex Hofmann. 

"Jistě někteří teď budou říkat a také říkají: "Nevyhrál by, pokud by se Rossi nezranil". To je sice pěkné, ale nemusí to být pravda. Tento tragický pád "il dottore" v Mugellu, byla jen normální jezdecká chyba. A jak všichni jistě vědí, člověk pod zvýšeným tlakem dělá rád chyby. To pochopitelně platí i pro Valentina Rossiho, i když jeho kvóta jezdeckých chyb je hodně nízká. Ovšem Jorge Lorenzo byl v tomto časovém období na samém vrcholu své formy. Jako divoká šelma si připisoval vítězství po vítězství a stačilo se jen podívat do jeho očí, jak byl odhodlán vyhrávat závod po závodě. To byla ostatně vždy silná stránka Valeho, ovšem Lorenzo je jiný kalibr než Sete Gibernau či Max Biaggi", pokračuje dále ve svém komentáři německý ex-pilot MotoGP.


"Při posledním závodě ve Valencii byl Jorge opět tou šelmou ze začátku roku, titul už získal a neměl tedy co ztratit a na co se ohlížet. Chtěl prostě vyhrát a to za každou cenu. K tomuto jeho zabijáckému instinktu se během letošní zimy přidá ještě hodně velká porce sebedůvěry a zkušeností. Milí jezdci MotoGP, přeji vám hodně štěstí v roce 2011, budete ho totiž v boji proti Jorge Lorenzovi určitě potřebovat",
zakončil své zamyšlení o letošním mistru světa Hofmann.

"Pro Valentina Rossiho byl rok 2010 jeho nejhorším rokem v MotoGP. Nejenom jeho první velké zranění, ale především zisk titulu mistra světa od jeho týmového kolegy. A něco takového musí i takový vyjímečný člověk, jakým Rossi bezpochyby je, nejdříve zkousnout. A hlavně, poprvé ve své kariéře si musel uvědomit, že to nebyl on, kdo hrál první housle na jeho vlastním motocyklu. Jorge Lorenzo byl, i když třeba jen o desetinku sekundy prostě rychlejší a to konstantně. Samozřejmě, že číslo "46" mělo opět své zářivé dny, ale Valentino Rossi je ze své minulosti zvyklý, zažívat pouze hvězdné okamžiky a ne jen čas od času", hodnotí Valeho letošní rok moderátor sportovního německého kanálu "Sport1". 


"Comeback na Sachsenringu to byla neuvěřitelná věc a vítězství v Sepangu dokázalo jasně, že Vale rozhodně nepatří do starého železa. Nezapomenutelný je potom jeho překrásný duel s Jorge Lorenzem v Motegi, kdy se zkušený mistr dokázal jasně a čistě prosadit. Jeho cesta naštěstí nekončí a pokračuje v MotoGP dále. Tedy minimálně na dva roky s motocyklem Ducati Desmosedici. Před devítinásobným mistrem světa ovšem leží neuvěřitelné množství práce!", říká dále Hofmann, který je názoru, že ta největší výzva Rossiho kariéry právě nastala. 


"Mezi jeho největší soupeře bude jistě patřit Casey Stoner, který sice nezářil celou letošní sezónu, ale pokud byl "Rolling Stoner" v pohodě, tak bylo potřeba hodně dlouhé lano na polapení australského klokana. Ten bude v roce 2011 týmovým kolegou Daniho Pedrosy, takže budou vedle sebe sedět v boxu dva Top piloti, kteří se zrovna nemusí. Ačkoliv ještě není úplně jasná týmová struktura HRC, tak je celkem viditelné, že pěkná reklamní zeď tento box továrního týmu Hondy jistě rozdělí", říká dále Alex Hofmann.  


"Dani Pedrosovi bych popřál konečně rok bez zranění, neboť v tomto případě by byl malý Španěl nebezpečný jako čerstvě zapálený oheň. A to nesmíme zapomenout na nového týmového kolegu Lorenza, nevyzpytatelného Bena Spiese či další dvě žhavá želízka v ohni, Marca Simoncelliho a Andreu Doviziosa. A jsou zde ale další otázky, jak si povede Valentino Rossi na Ducati, zda-li bude Casey Stoner opravdu u Hondy číslem jedna nebo zda se Danimu Pedrosovi podaří na šestý pokus získat titul mistra světa?", končí svou úvahu o MotoGP Alex Hofmann a nejen na tyto otázky dostaneme odpověď až v příštím roce.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist