Šéftechnik Daniho Pedrosy chce po skončení sezony odejít

Rakušan Mike Leitner, šéftechnik Daniho Pedrosy v MotoGP, plánuje po skončení letošního ročníku mistrovství světa opustit španělského závodníka tovární Hondy, který si tak pro nadcházející sezonu bude muset hledat nového šéfmechanika.

Zkušený Mike Leitner je ve spojení s Danim Pedrosou od roku 2004, tedy od okamžiku, kdy Španěl přestoupil z nejnižší kategorie 125ccm mezi čtvrtlitry do týmu Telefonica Movistar Honda. Tam společně zaznamenali dva mistrovské tituly a v roce 2006 přestoupili mezi elitu MotoGP. V královské kubatuře získal Dani Pedrosa celkem šestadvacet vítězství a třikrát sezonu dokončil celkově druhý.
Vedení Repsol Hondy v Austrálii potvrdilo, že rozhodnutí Mike Leitnera opustit tým po skončení ltošní sezony bylo nečekané, ale jako profesionálové se s tím musí umět vypořádat stejně jako samotný jezdec Dani Pedrosa, který v průběhu roku možnou změnu na pozici šéftechnika už naznačil, což možná odchod jeho šéftechnika jen urychlilo.

Livio Suppo z HRC na toto téma uvedl: „Toto rozhodnutí bylo z Mikeho strany na poslední chvíli a my jej respektujeme. Je to otázka změny životního stylu. Teď musíme myslet na jeho náhradu. Není to ale žádné drama. Všichni jsme profesionálové. Dani tuto situaci chápe a my se teď musíme zaměřit na poslední tři závody, které jsou pro Daniho velmi důležité.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist