Sedmý podnik sezony – TT Assen

Kapitoly článku

Moto2 – preview

Jediným jezdcem, který v průběžném hodnocení střední kubatury překročil hranici sta bodů, je britský závodník a lídr soutěže Moto2 Scott Redding (Marc VDS Racing). Jeho současných 114 bodů mu nyní dává jistotu pětatřiceti bodového náskoku, čehož si je plně vědom. V Katalánsku neměl svůj den a i když věděl, že to na vítězství nebude, snažil se dostat svůj motocykl do cíle a skórovat ´alespoň´ třinácti body. Redding je na nejlepší cestě vyhrát letošní šampionát a díky tomu získat lukrativní nabídku z MotoGP, na které se intenzivně pracuje už nyní. Během volného víkendu si Redding zajezdil za volantem speciálu BMW M3 GT4 na belgickém okruhu Spa Francorchamps.

Pro Pola Espargara (Tuenti HP 40) byl úvod sezony velkým zklamáním. Španěl, který byl papírově po Márquezovi jasným favoritem na letošní zlato, nedokázal udržet nastavené tempo z Kataru, dvakrát nebodoval a druhé vítězství si na konto připsal v domácím podniku katalánské Grand Prix. Jeho ztráta na Reddinga je zatím hodně vysoká, ale Španěl je přesvědčen, že určitě ne nadlouho. Před Espargarem ale stojí výzva v podobě TT v Assenu, závod, ve kterém Španěl zatím ani jednou nebodoval v sedle prototypu Moto2.

Čtyři body ztrácí na týmového kolegu třetí Esteve Rabat (Pons HP 40). Jezdec stáje Pons Racing byl v Katalánsku velmi blízko Espargara, ale cílem nakonec projel druhý. Je možné, že nechtěl vyhrotit situaci v týmu a raději si počká na situaci, která mu umožní vyhrát stejně, jak naposledy v Jerezu. Nula bodů z Francie Rabatovi viditelně zkomplikovala situaci, protože teď potřebuje pokaždé Espargara porazit, aby si udržel bezpečný odstup a získal tím prostor k útoku na Scotta Reddinga.
Fin Mika Kallio (Marc VDS Racing) ztrácí na Rabata deset bodů. Potom, co ve Francii dojel druhý jsou jeho výsledky závod od závodů horší. Sám si je vědom faktu, že pokud chce nějakým způsobem znepříjemnit situaci oběma Španělům a pomoci týmovému kolegovi k titulu, bude muset jezdit stabilně na předních příčkách.

Čtyři body za Finem je pátý Dominique Aegerter (Technomag carXpert). Švýcar je společně se Scottem Reddingem a sedmým Johannem Zarcem (Came IodaRacing Project) jediný, kdo pravidelně bodoval v každém z úvodních šesti závodů seriálu Grand Prix. Navíc jeho ztráta na průběžnou třetí příčku představuje čtrnáct bodů, což je pro jezdce Suteru rozhodně nadějné postavení.

Na divokou kartu se v Assenu představí britský závodník Gino Rea. Ten znovu pojede se svým vlastním týmem Gino Rea Race Team, kde je jedním z mechaniků jeho otec David. Rea závodí za finanční prostředky, které dostal od svých fanoušků, kteří tímto Brita sponzorují. Poprvé Rea závodil ve francouzském Le Mans, ale tam závod kvůli poruše nedokončil. Měl nastoupit také do Grand Prix v Itálii a Katalánsku, což nevyužil, protože na to neměl prostředky. Jak sám uvedl, závodit na divokou kartu představuje náklady ve výši dvaceti tisíc liber.

!!! Den závodu TT v Assenu je už v sobotu 29.června 2013. Věnujte proto pozornost časovému harmonogramu !!!

Průběžné hodnocení – Moto2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist