Sedmý podnik sezony - Iveco TT Assen

Kapitoly článku

Moto3

Velmi zajímavá je situace v nejnižší kubatuře čtyřdobých dvěstěpadesátek, protože vedoucího Mavericka Viñalese (Avintia Blusens) dělí od druhého v pořadí Sandra Corteseho (Red Bull KTM Ajo) jen dva body. Viñales nebodoval ve Francii, což mu nyní celkem dost chybí a jeho minimální náskok je jen díky jeho dvěma vítězstvím z poslední dvojice Grand Prix. Je to zároveň souboj značky FTR/Honda a KTM, takže to bude ještě hodně zajímavé. Cortese je jedním ze dvou jezdců, kteří dosud v každém závodu bodovali, takže pokud si tuto konzistenci udrží, může s ní slavit úspěch.

Třicet bodů ztráty na Viñalese má třetí v pořadí Luis Salom (RW Racing GP) jemuž se už letos třikrát podařilo zajet umístění na stupních vítězů. To je pro Španla velmi dobrá bilance, ale nedokončil závod ve Francii a to je v této chvíli pro něho velká ztráta. Najet třicet bodů na vedoucí dvojici závodníků nebude jednoduché, ale zatím není ani polovina sezony, takže stát se může cokoliv.

Čtvrtý Ital Romano Fenati (Team Italia FMI) zahájil sezonu dvěma umístěními na stupních vítězů, pak dvakrát nezískal jediný bod a z posledních dvou závodů vytěžil celkem šestnáct bodů. Zatím je na čtvrté pozici poměrně v bezpečí, protože pátý Louis Rossi (Team Germany Racing) na něho ztrácí šestnáct bodů. Francouz letos předvádí určitě zajímavé výkony, ale nutně potřebuje zapracovat na tom, aby závody dokončoval. V Británii letos třetí nula, takže zatím pozice na pátém místě průběžného hodnocení.
Jakub Kornfeil (Redox-Ongetta-Centro Seta) je sedmnáctý a přesně tolik bodů má také na svém kontě v průběžném hodnocení Moto3. Jezdec z Rohatce u Hodonína chce zabojovat a v příštích třech kolech šampionátu získat pokud možno tolik bodů, aby se v hodnocení posunul minimálně k hranici první desítky. Momentálně na desátého jezdce ztrácí devatenáct bodů, takže nic není ztraceno.

Jezdec české stáje Moto FGR Jasper Iwema jede o víkendu doma. Holanďan má devět bodů, je průběžně dvacátý a v Assenu mu motivace zajet další bodovaný závod rozhodně chybět nebude. Domácí fanoušci jezdce české stáje poženou dopředu a jen doufejme, že náročný víkend Iwema ustojí a v jeho závěru se bude společně s členy týmu radovat z dobře odvedené práce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist