Scot Honda: Alex de Angelis nebo Toni Elias

Maďar Gabor Talmacsi odchází z MotoGP, nespokojená s jeho výkony byla nejen HRC ale i jezdec samotný. Ale tým Scot Honda chce jet kubaturu MotoGP i v roce 2010.

Zopakujme si příběh této Hondy týmu Scot v letošní sezóně! 

 
Ačkoliv HRC vůbec nesouhlasila - jak nyní vyšlo také najevo - s odvoláním svého japonského jezdce Yukiho Takahashiho, tak tým Scot Honda ho vystřídal maďarským jezdcem a to kvůli sponzorským penězům od MOLu. Výsledky Gabora Talmacsiho v královské kubatuře byly však opravdu pod jakoukoliv kritiku. Už dlouho je veřejně známé, že by "Ve jménu republiky San Marina" měl jet místo Gabora Talmacsiho motocykl Honda stáje Scot Honda v roce 2010 sanmarinský pilot Alex de Angelis. Jeho účast by platil turistický svaz San Marina, jak to ostatně potvrdil ministr turistického ruchu, Fabio Berardi. 


Nyní však došlo k překvapivému zvratu v "případu" sedmé Hondy na rok 2010. Jen pro úplnost: 2x Repsol Honda (Pedrosa a Dovizioso), 2x Gresini Honda (Melandri a Simoncelli), 1x LCR Honda (De Puinet), 1x Emmi Caffe Latte (Hiro Aoyama).

Když už měl totiž španělský jezdec Toni Elias podepsat smlouvu s týmem Sita Ponse do Moto2, neboť byl přesvědčen, že bude mít minimálně na rok 2010 smůlu a v královské kubatuře prostě na něho místo nezbude, tak...


... ho tým Scot požádal, aby své definitivní rozhodnutí a podepsání smlouvy se Sitem Ponsem posunul o 48 hodin!, že se totiž situace změnila, tedy do soboty.

A k Alexi de Angelisovi se váže ještě jedna motorka, je to druhá, tedy doposud volná tovární Aprilia v superbicích. Pokud by De Angelisovi nevyšla Honda v MotoGP, tak by mohl jet jako týmový kolega Maxe Biaggiho Aprilii ve WSBK.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist