Schwantz dementuje svůj vstup do MotoGP

Na zvláštní tiskové konferenci dementoval Kevin Schwantz svůj údajný vstup se satelitním týmem Suzuki do MotoGP 2011.

Protože se v minulém týdnu objevily zprávy o tom, že ex-mistr světa a ikona továrny Suzuki Kevin Schwantz vstoupí jako týmový šéf satelitního týmu této továrny do MotoGP 2011, tak to dnes musel bývalý mistr světa pětistovek dementovat. 


Jistě, jako týmového manažéra ho můžeme uvidět možná už v hodně blízké budoucnosti a sice v týmu JIR kubatury Moto2, kde už podepsal smlouvu Ital Mattia Pasini a druhým jezdcem by mohl být Schwantzův "svěřenec" J.D. Beach. 

Tento tým vede Gianluca Montiron, ale samotný Američan k tomu říká: "Mluvili jsme o tom,, ale nejsme ještě tak daleko, abychom z toho mohli vyvodit nějaké závěry,"

Tento týden přiletí Texasan do Evropy, aby dále jednal o kubatuře Moto2, a k tématu MotoGP se vyjádřil následovně: "Od té doby, co jsem ukončil aktivní závodní činnost, tak jsem se chtěl vrátit do paddocku GP a vést tovární tým Suzuki. Ale vypadá to tak, že Suzuki na mé schopnosti nevěří. Pokud tedy něco dosáhnu v Moto2, tak si možná Suzuki řekne:"'Wow, on si umí najít jezdce a spolupracovníky. On se v tomto jobu vyzná..."

Šéf JiRu Montiron řekl totiž minulý týden novinářům, že v roce 2011 bude jeho tým používat leasingové motory Suzuki MotoGP a tím se znovu vrátí do MotoGP (dříve Konica Minolta Honda - pozn. red.).  "Od této doby musím být velmi obezřetelný, co řeknu. Osobně si myslím, že Suzuki má momentálně se svým vlastním projketem dost svých problémů!", uzavřel dnes na TK celou záležitost Kevin Schwantz.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist