Samý nepříjemný věci

Pěkně ostře začal víkend na čínském okruhu Shanghai International Circuit pro Brňana Karla Abrahama. V závěru volného tréninku těžce havaroval a navíc do první ostré kvalifikace začalo ještě pršet.

Samé takové pro něj nepříjemné věci zakouší nováček světových stopětadvacítek v Asii. Mezitím co ranní trénink nejnižší objemové třídy v níž máme dvojnásobné české zastoupení probíhal za slunečného počasí a teploměr ukazoval 30 stupňů, byla odpolední první ostrá kvalifikace na nedělní premiérový závod MotoGP v Číně za zcela jiných klimatických podmínek. Pár minut před začátkem začalo velmi hustě pršet a tak Karel Abraham nasedal za řidítka Aprilie s velmi neoptimistickou a navíc bolestivou grimasou.
Karel Abraham:
„Ranní volný trénink probíhal v pohodě, ovšem jen do okamžiku než jsem se nedobrovolně proletěl vzduchem. Do konce seznamovacího tréninku chybělo asi 8 minut a já jsem v zatáčce, která se jezdí na čtvrtý rychlostní stupeň po high sideru škaredě spadl. Odvezla mne sanitka, ale naštěstí jen do Medical centra, odkud mne v „pohodě“ propustili. Bolí mne páteř a pravá ruka. I přes to si však myslím, že se mi dnes bude dobře spát, neboť jsem již dnes splnil podstatnou část úkolu. Vzhledem k tomu, že nelze předpokládat jaké bude zítra počasí a naše kvalifikace se jela na vodě z čehož jsem měl ze začátku obavy, jsem nakonec spokojený. Kvalifikoval jsem se, dokázal jsem postupně zrychlovat a své nejlepší kolo jsem zajel v závěru.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist