Safety Commission bude mít nové složení

V Jerezu bude oficielně představena nově složená Safety Commission složená z předních jezdců královské kubatury MotoGP.

Po tragické havárii továrního jezdce Hondy Japonce Daijira Kata - v Suzuce 2004 - byla tehdy ustanovena na přání předních jezdců MotoGP hodně neoficielní "Safety Commission" ve složení Valentino Rossi, Loris Capirossi (oba Itálie), Kenny Roberts (USA), Sete Gibernau (Španělsko) a Nobu Aoki (Japonsko), tedy zástupců skoro všech zemí, startujících v královské kubatuře.
Tato komise ovšem postupně předstávala mít svůj smysl, neboť posledně tři jmenovaní, tedy Kenny Roberts, Sete Gibernau a Nobu Aoki dříve nebo později ukončili svou jezdeckou kariéru.


Šéf Dorny, Carmelo Ezpeleta, si už v zimě přál, aby byla tato Safety Commission doplněna o Caseyho Stonera. "Slovo mistra světa má vždy svou váhu", říkal na konci roku 2007 Ezpeleta. 

A tato neoficielní "Safety Commission" bude mít nyní na přání všech zúčastněných továren následující složení: Kromě Valentina Rossiho (Yamaha) a Lorise Capirossiho (Suzuki) jsou v komisi nově mistr světa Casey Stoner (Ducati), John Hopkins (Kawasaki) a vicemistr světa Dani Pedrosa (Honda).
A tak vždy v pátek při každém závodě Grand Prix se bude tato komise scházet a to pravidelně v 17.30 Uhr. Na pořadu budou jako pravidelné body například diskutovány nebezpečné startovní pokusy po skončení tréninků, dostatečné kačírky nebo-li únikové zóny a také výška obrubníků, ohraničující závodní trať. Kromě toho je na pořadu prvního jednání rovněž diskuze o novém závodě Grand Prix, tedy Red Bull Indianapolis v USA a také zařazování nových tratí do kalendáře Grand Prix. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist