Sachsenring bez Abaji, ale s Cardionem

Karel Abraham nebude kvůli zranění startovat na Velké ceně Německa, která se jede 6. – 8. července na Sachsenringu. Na motocykl českého jezdce usedne testovací jezdec továrního týmu Ducati Franco Battaini. Ten už má se spoluprací s týmem Cardion AB Motoracing zkušenosti z předsezonních testů v Sepangu, v letošní sezoně testoval i tovární motocykl Ducati místo zraněného Nickyho Haydena.

Karel Abraham: „Assen nám ukázal, že nemá cenu závodit za každou cenu, protože s tímto omezením nemůžu podat stoprocentní výkon a zároveň se zatěžováním zraněné ruky prodlužuje doba nutná k zahojení zlomeniny. Bohužel tento typ zranění je pro motocyklového jezdce hodně nešťastný, jde o jedno z nejzatěžovanějších míst na ruce, a dokud nebude úplně zahojené, bude mě limitovat. Musíme věřit, že dvoutýdenní pauza bude k uzdravení stačit a já se v Mugellu budu moci vrátit na trať.“
Karel Abraham sr., manažer týmu Cardion AB Motoracing. „Franco je zkušený a kvalitní jezdec, který s námi už spolupracoval při druhých předsezonních testech v Sepangu, které Kája vynechal kvůli zranění zad. Tehdy nám hodně pomohl pokročit v nastavení Kájovy motorky a myslím, že šlo oboustranně o velmi dobrou spolupráci. Věřím, že tento víkend na ni navážeme.“

Karel Abraham utrpěl po pádu na testování MotoGP ve španělském Aragonu několik tržných zranění na prstech a zlomeninu páté (malíkové) metakarpální kosti. Její úplné zhojení trvá minimálně několik týdnů, u motocyklových závodníků ale může být limitující až několik měsíců. Před Velkou cenou Itálie v Mugellu, která se jede od 13. do 15. července, absolvuje Karel Abraham další vyšetření, po nichž se na základě doporučení lékařů rozhodne, jestli bude v Itálii startovat.

Franco Battaini - profil
Devětatřicetiletý zkušený jezdec závodil v Mistrovství světa silničních motocyklů v letech 1997 – 2006. Nejúspěšnější sezony prožil v letec h 2002 a 2003, kdy stál celkem pětkrát na stupních vítězů a v celkovém hodnocení šampionátu skončil v obou sezonách šestý. V roce 2005 startoval v týmu Blata WCM, který měl používat šestiválcový motocykl z dílny známého blanenského výrobce minibiků a motocyklů. K uvedení motocyklu do šampionátu nedošlo a Battaini sezonu odjezdil na motocyklu Harris – WCM. Nejlépe dojel na jedenáctém místě v Japonsku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist