S výsledkem nebyl Crutchlow spokojen

Pro sedmadvacetiletého Cala Crutchlowa byl americký víkend v Laguně Seca jistým rozčarováním a sedmé místo v cíli zklamáním. Po dvojici pódiových umístění, které si britský závodník připsal v posledních dvou Grand Prix, byl blízko možnosti získat třetí stupně vítězů v řadě jako první Brit od dob legendárního Barry Sheena.

V přípravě na Velkou cenu USA Cal Crutchlow opět zaznamenal pád a to v tom nejméně vhodném okamžiku, když ve čtvrtém tréninku rozbil svoji motorku pádem ve třetí zatáčce okruhu Laguna Seca. Do kvalifikace jeho Yamahu mechanici nestačili opravit a britský závodník si pátou pozici na startu vybojoval v sedle druhé YZR-M1, kterou ještě v průběhu kvalifikace museli opravovat.

„Spadl jsem ve čtvrtém tréninku při prvním výjezdu z boxů. Potřebujeme teď zkontrolovat přední pneumatiku, protože jsem tam na to vůbec netlačil. Bylo to divné, ale sedneme si s lidmi od Bridgestone a budeme analyzovat data, abychom zjistili co se vlastně stalo,“ prozradil v sobotu po kvalifikaci Crutchlow jenž sice získal letos nejhorší umístění na startu, ale byl odhodlán v závodu bojovat o další umístění na stupních vítězů.
K tomu ale nedošlo a britský jezdec stáje Monster Yamaha Tech 3 byl nakonec rád, že cílem projel sedmý. Víkend v Laguně Seca tak Crutchlowovi vůbec nevyšel a díky tomu se také v průběžném hodnocení královské kubatury posunul ze čtvrté pozice na pátou, kde nyní ztrácí na Valentina Rossiho jeden bod.

„Náročný závěr jinak těžkého víkendu a upřimně, nikdy jsem tu ani na moment nebyl s motocyklem dostatečně v pohodě,“ řekl po skončení víkendu v Laguně Seca Cal Crutchlow. „Je to můj nejhorší výsledek sezony a s tím ani nemůžu být spokojený, protože jsem přišel o pár cenných bodů v šampionátu. Možná, že loni bych na to za stejné situace tlačil víc a závod nedokončil, takže toto pozitivum si z toho můžeme odnést, ale rozhodně jsem takto letní dovolenou zahájit nechtěl.“
„Od startu závodu jsem byl na limitu a nedokázal jet rychleji,“
pokračoval britský závodník. „Snažil jsem se odvést maximum a nevzdat to, ale někdy prostě musíte akceptovat, že to lépe nezvládnete. Byl to pěkně hektický měsíc, takže se už těším na nějaký ten odpočinek a do Indianapolis se vrátím ještě více motivovaný .“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist