S týmem Aprilia MotoGP dokončí letošní sezonu Ital Savadori

Tovární tým Aprilie posiluje v třídě MotoGP o italského šampiona Lorenza Savadoriho, který pojede v sedle prototypu Aprilia RS-GP poslední tři závody sezony 2020. Zároveň tím končí mise pro Bradley Smithe, který letos nahradil Andrea Iannoneho, jehož případ nedovoleného dopingu je stále předmětem soudního jednání.

Motocyklový závodník Lorenzo Savadori letos vyhrál italský šampionát CIV Superbike, kde závodil v sedle RSV4 v barvách týmu Nuova M2 Racing. Pro Aprilii MotoGP testoval a nyní je před Savadorim jeho závodní premiéra jezdce královské kubatury. V případě Aprilie je docela možné, že si tímto krokem otestuje možnou náhradu za Iannoneho, jehož soudní spor zatím nemá konce.

„Jsem z tohoto jmenování nesmírně šťastný a moc bych chtěl Aprilia Racing poděkovat za tuto příležitost,“ uvedl Lorenzo Savadori a pokračoval: „Budu připravený jak díky testování s RS-GP, tak díky práci během sezony CIV, která teď skončila. Byl to hodně náročný šampionát, který vyžadoval perfektní formu a maximální koncentraci. Teď jen potřebuji přepracovat myšlenky, najet nějaké kilometry s RS-GP a udělat maximum proto, abych byl na první jízdy připravený.“

Šéf Aprilia Racing, Massimo Rivola, na téma Savadoriho jmenování do týmu uvedl: „V první řadě bych chtěl moc poděkovat Bradleymu (Smith) za jeho nasazení v této sezoně. Nečekanou roli továrního jezdce vzal s ohromným nasazením a zodpovědným přístupem, který produkoval výsledky, takže jeho přínos byl pro nás extrémně cenný.“

„Nyní s napětím očekáváme premiéru Lorenza. Jeho jmenování je určitě odměnou za jeho skvělou sezonu jezdce CIV, kde ovládl kategorii superbiků. Ale zároveň je to další krok k růstu jezdce, který bude v roce 2021 testovat náš prototyp. Závodit v našem novém projektu bude krokem vpřed jak pro Lorenza, tak pro všechny u Aprilia Racing."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist