S testem jsou u Yamahy spokojení

Jednodenní test v Jerezu s radostí přivítali jezdci tovární Yamahy Valentino Rossi a Jorge Lorenzo. Každý z nich se ale v pondělí zaměřil na něco jiného a zatímco se Ital věnoval zkouškám nového rámu M1 a tvrdým pneumatikám, Španěl zaměřil svoji pozornost na práci s elektronikou a měkčí směsi pneumatik.

Španělský víkend v Jerezu pojal Valentino Rossi jako ideální místo pro změnu a od pátku trénoval v sedle YZR-M1 s novým rámem s níž také později závodil. Pro přední obutí zvolil tvrdou směs, která mu v závodu přinesla potřebnou stabilitu na brzdách a druhé místo v cíli, takže v podobném duchu pokračoval také v pondělním testu. „Byl to důležitý test, protože jsem byl v první řadě poměrně rychlý a spokojený s rychlostí a tempem jaké jsem tu měl,“ uvedl Valentino Rossi po skončení testu v němž byl s časem 1´39,063 sekundy třetí nejrychlejší.
„Také jsme pracovali na zlepšení času na jedno kolo a některých detailech podvozku, abychom zlepšili nájezd do zatáček. Nový rám se mi líbí víc a budu ho i nadále používat, což znamená, že s ním pojedu také v Le Mans,“ dodal závěrem tovární jezdec Yamahy.

Španěl Jorge Lorenzo měl k dispozici nové zadní rameno, ale víc se zaměřil na práci s měkčí směsí pneumatik, což mu v testu stačilo na druhý nejrychlejší čas 1´38,999 sekundy. „Nakonec jsme nové zadní rameno nevyzkoušeli, ale zaměřili se na elektroniku ve snaze zlepšit brzdění,“ prozradil Jorge Lorenzo. „Trošku jsme v tom pokročili a motorka teď brzdí lépe. Také jsme se podívali na zadní odpružení, abychom se vyhnuli ztrátě stability a protáčení při akceleraci. I to je teď o trošku lepší, což pro mě znamená větší jistotu při akceleraci.“
„Myslím, že jsme schopni udržet stabilní rychlost na měkkých pneumatikách, takže jsme dnes chtěli zjistit, které z těchto pneumatik nám vyhovují víc,“
pokračoval Lorenzo a závěrem dodal: „V Le Mans se proto víc soustředíme na měkčí směs pneumatiky než na tvrdou.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist