S Peskem a Bautistou Lüthi nepocital !

Po dvou zavodech je mistr sveta Thomas Lüthi z tymu Elit - Caffe Latte se ztratou 42 bodu za vedoucim muzem sampionatu a dvojnasobnym letosnim vitezem Alvaro Bautistou. Ovsem obhajce titulu rozhodne jeste letosni obhajobu neodepsal, ba naopak: "Jeste zbyva odjet 14 zavodu a sezona teprve zacina".

Ale konkurence je letos vetsi a silnejsi. Jezdce typu Bautisty, Peska ci Gadey nemel svycarsky sampion 10 dni bez zahajenim sezony, tedy pred prvnim zavode v Jerezu, vubec na "svem uctu". "Bautista je specielni pripad. Posledni rok byl na Honde az 15., a proto jsem s nim vubec nepocital. Ale s Aprilii je nyni opet velmi silny. Zajel dva velmi ciste zavody a vypracoval si v sampionatu slusny naskok", rika o spanelskem jezdci ze staje Master - MVA Aspar Teamu tovarni jezdec Hondy.
Take cesky tovarni jezdec Derbi Lukas Pesek je proti lonsku k nepoznani. S lonskym modelem Derbi skoncil vloni az 19., a jeho nejlepsim vysledkem bylo 6. misto na Sachsenringu. Nyni ma pod kapotazi ukryt ryzi tovarni motor Aprilie a jeho motocykl je udajne nejrychlejsi ze vsech startujicich stroju teto tridy. "Pesek je rychly na vsech moznych okruzich", rika o byvalem sverenci Daniela Eppa, soucasny jezdec teto staje.
"Pred zahajenim sezony jsem si myslel, ze hlavne Kallio, Pasini a Talmacsi budou mymi nejvetsimi souperi", dodal dale Svycar. Ovsem je verejnym tajemstvim, o kterem tym Elit nerad hovori, ze Honda ma proti ostatni konkurenci urcitou ztratu. Proto se take doposud neprosazuji Madar Talmacsi ci lonsky vitez z Istanbulu, Mike di Meglio - ten dokonce jeste vubec nebodoval.
A take je pravdou, ze motorovy kit prisel do Evropy z Japonska teprve ve druhe polovine unora, zatimco Aprilia a Derbi testovaly hotove motocykly uz koncem ledna.
Proto se da tezko odhadnout, zda to je u Hondy pouze otazkou spatneho nastaveni, nebo zda-li chybi Honde "power". Faktem ale je, ze Lüthi se dostal v Losailu na 219,6 km/h a napriklad Kallio byl uplne nekde jinde - 231,6 km/h. "Tyto udaje nesmime precenovat", rika Lüthi a dodava: "2005 jsem take v Australii nepatril v Top - Speed k nejrychlejsim, a presto jsem tento zavod vyhral.", vysvetluje dale Thomas. To plati i o Bautistovi, v Qataru docilil pouhych 222,3 km/h a presto vyhral.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist