Rozhodnutí z Malajsie platí, Rossi startuje ve Valencii poslední

Arbitrážní soud pro sport dnes zveřejnil výsledek šetření v rámci odvolání Valentina Rossiho. Ital žádal o snížení nebo zrušení tří trestných bodů včetně odkladu výkonu rozhodnutí ze závodu MotoGP v Malajsii. Penalizaci tří bodů dostal od vedení závodu, trest byl následně potvrzen zástupci FIM.

Rozhodnutí z Malajsie platí, Rossi startuje ve Valencii poslední

Protože už měl jezdec Yamahy jeden trestný bod z Misana, hrozil mu start z poslední pozice. Proto se obrátil k nejvyšší instanci, což je Arbitrážní soud pro sport. Ten po prostudování případu Rossiho žádost o odklad zamítl.

To znamená, že s celkem čtyřmi trestnými body Valentino Rossi startuje do závodu Velké ceny Valencie poslední ať už zajede v kvalifikaci jakkoliv. Boj o titul mistra světa je nyní pro devítinásobného šampiona mnohem komplikovanější než by si přál.

Proces u Arbitrážního soudu pro sport ještě není u konce, nicméně nějakou zásadní změnu očekávat nelze.

Jak se Vám líbil tento článek?
Průměr: 2.00
Známkováno: 8x

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.



TOPlist