Rossiho Yamaha je připravena na testy

Tovární tým Yamahy v sestavě Valentino Rossi a mistr světa Jorge Lorenzo se při testech v Malajsii poprvé představí s novým sponzorem Monster Energy.

Zítra padne oficiální startovní výstřel k letošní sezoně MotoGP. Od úterý do čtvrtka se uskuteční první letošní testy MotoGP. Do Sepangu přicestovalo všech 24 stabilních pilotů královské kubatury a poprvé v historii MotoGP i se dvěma Čechy, Karlem Abrahamem a Lukášem Peškem.
Ostatně oba dva skvělí čeští motocykloví jezdci se poprvé proti sobě postavili v Jerezu 2005, tehdy ještě v kubatuře do 125 ccm.

Kromě 24 stabilních pilotů se třídenních testů zúčastní i 5 testovacích pilotů. Takový počet jezdců v královské kubatuře na trati ostatně nepamatujeme už hodně dlouho.

                        

Pro devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho to bude teprve první opravdové testování a zároveň porovnání sil se soupeři, neboť první jeho pokus s motocyklem YZR-M1 v listopadu 2012 nenapověděl kvůli dešti jak ve Valencii, tak na trati MotorLand Aragón vůbec nic. A všichni jsou zvědavi, jak po dvou katastrofálních sezónách u Ducati bude Rossi na Yamaze vlastně konkurenceschopný.
V zimní přestávce se podařilo továrnímu týmu Yamahy sehnat hodně movitého sponzora a tak bude firma Monster Energy poprvé zobrazena na továrních motocyklech Rossiho a Lorenza. Barvy Yamahy o objemu 1000-ccm jsou podobné jako při listopadových testech ve Španělsku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist