Rossiho včerejší vystoupení

Valentino včera skončil na druhém místě. Je to dobré nebo špatné? Jak se to vezme. Protože Rossi byl vždycky zrochu někde jinde, můžeme pro tuto chvíli zrušit zbytek jezdeckého pole. A to aniž bych jakkoli haněl úroveň kohokoli. Takže nám zbyli dva kohouti v jeden den na jednom okruhu a na „jedněch“ pneumatikách. Takže Rossi byl AŽ druhý. Ale ono to není tak jednoduché.

Pan no. 46 včera poprvé jel na vodě na Bridgestonech. V tu chvíli to už není jen o gumách, ale o nastavení celé motorky, tj. podvozku i motor-managementu, o nastavení které se musí do značné míry vytvořit na koleně a za pochodu. Určitě to všechno nebylo jednoduché a „až“ sedmý čas v první dopolední rundě to dokládá. Takže druhé místo v odpolendní rozjížďce je vzhledem k okolnostem nesporně vynikající, ale …

Když se na to podíváme z druhé strany, všechno by se mohlo jevit jinak. Rossi nikdy nebyl jezdec který by si dával za cíl druhé místo. Ale včera to prostě asi jinak být nemohlo. To co předvedl Casey Stoner bylo hodně dobrý.

Náskok na Valeho vteřinu a půl, to už je hodně velká vzducholoď. Navíc další čtyři kola z pouhých devíti, která Casey odjel, měla lepší čas než Rossi. To všechno na jedné gumě, v pohodě, zhruba v polovině měřené čtyřicetiminutovky.

 

 


Tak jak to vlastmě je? Kdo jste měl možnost včera vidět průběh této „kvalifikace“, mohli jste si všimnout toho jak se Valentino šklebil když slézal z motorky. Určitě se dobře bavil a určitě to jen tak nenechá.  A to je dobře, protože džípíčka nějaké to pošťuchování na špici určitě potřebují.

 
A co na to Valentino Rossi sám:

„Podmínky byly hodně obtížné. Ale jsem hodně spokojený z toho co se nám povedlo. Bylo to poprvé co jsem jel v mokru na Bridgestonech. Musíme toho ješte hodně zlepšit, ale úplně pomalí jsme nebyli. Největším problémem je přilnavost předního kola a s tím související stabilita motorky. Proto nájezdy do zatáček nejsou tak přesné jak bych si představoval. Ale ono to bude jako s jízdou na suchu, poprvé to také nebylo nic moc, ale teď, po třech testech jsou věci na dobré cestě. Tak si myslím že můžeme být spokojení “

 
PS: hodně zajímavé to je při dnešních, stále ještě probíhajících testech:

1.  de Puniet          1.39.8 
2. Stoner              1.39.8 
3. deAngelis         1.39.9
4. Cappirossi        1.40.4
5. Vermulen          1.40.5
6. Nakano             1.40.6
7. Dovizioso +
8. de Puniet          1.40.8 
9. Rossi               1.41.0
10. Hayden            1.41.2

16. Melandri           1.42.6

17. Hopkins            1.42.9

 

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist