Rossiho problémy s daněmi a jejich placením

V roce 2007 se dostal Valentino Rossi do sporu s italským finančním úřadem, neboť tato motocyklová hvězda sice měla oficiální pobyt v Londýně, ale většinu času pobýval Valentino Rossi v Itálii, kde měl také všechny své pracovní aktivity.

Nyní ale finančně poradenská firma "Cesaroni & Cappellini", která Rossiho zastupovala a která nakonec s italskými úřady domluvila doplatu daně na 30 milionů Euro, oznámila dle tiskové agentury "ANSA.it", že doposud od motocyklové hvězdy neobdržela ve smlouvě ujednanou částku za "vyřízení" celé nepříjemnosti a tato částka se pohybuje v rozmězí 1.7 až 2.5 milionů Euro. 


Což je asi 1% až 1.5% z peněz, které Rossi při placení daní ušetřil. Dle firmy "Cesaroni & Cappellini" se celkově za období několika let jednalo o částku ca 170 milionů Euro.

Na webu GPOne.com vysvětluje Massimiliano Tasini z firmy Cesaroni & Cappellini, že se doposud nahlas neozývali, neboť nechtěli na veřejnosti poškodit Rossiho dobré jméno. 

Nyní se ale rozhodli, že v nejbližším časovém období bude vydána oficiální tisková informace se všemi detaily. A tuto tiskovou informaci obdrží příslušné italské úřady. Pokud bude mít firma Cesaroni & Cappellini pravdu, tak musí Valentino Rossi během 40 dnů tyto požadavy finančně vyrovnat.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist